Wat te doen als je netwerk niet meer normaal functioneert?

Vandaag in Modelec ICT TV, wat te doen als je netwerk niet meer normaal functioneert? Tja, als je in zo’n situatie moet nadenken “wat nu te doen!” dan betekent dat vaak dat je er nog niet eerder over nagedacht hebt. Het begint eigenlijk al met je ontwerp, waarbij je rekening houdt hoe je geïnfecteerde systemen/apparatuur kan isoleren zodat niet alle processen geïnfecteerd worden en stil komen te liggen. Je kan dan gaan debuggen met de loggings, die je secure opgeslagen hebt om te bepalen waar het exact mis is. Voor goede loggings moet je ook denken aan tijdsychronsitatie. En als het goed is, heb je goede backup & restore plan van al je systemen. Backup die je periodiek maakt en veilig opslaat. Of denk ook na hoe je naar een veilige toegangsniveau kan schakelen bij bijvoorbeeld een DDoS aanval. Zorgen dat de aanval geen invloed krijgt op je bedrijfsprocessen. Moraal van het verhaal, zorg dat je voorbereid bent op wat je nog niet weet wat er komen gaat. We kunnen je hierbij helpen om dit samen met jouw de mogelijkheden te bespreken en te laten zien.

Meer nieuws van Modelec

Columns

Ewout de Ruiter 18 mei 2023

Kernenergie?

Er is nog steeds geen echt goede oplossing voor het afval en er staan her en der in de wereld defecte centrales waar we ook geen kant mee uit kunnen.
Paul Petersen 11 mei 2023

Netcongestie

De individuele verhalen (dat iemand niet aangesloten kan worden) en de diverse media (die moord en brand schreeuwen) geven je het idee van een afgrond waar we op afrijden.
Meer columns & opinie