Australische leger test telepathische gestuurde robodogs

Het Australische leger test een unieke kunstmatige intelligentie (AI) “hersenrobotinterface” om “robodogs” te besturen met telepathie.

De baanbrekende AI stelt soldaten in staat om deze robothonden of ‘robodogs’ te besturen met behulp van geavanceerde digitale ’telepathie’, volgens een video die vorige week door het Australische leger is vrijgegeven. De AI analyseert hersengolfgegevens en verzendt deze van de visuele cortex van een soldaat naar de “robodog” met behulp van een hightech biosensor-headset.

“Het hele proces is niet moeilijk onder de knie te krijgen. Het is heel intuïtief. Er waren maar een paar sessies voor nodig”, aldus sergeant Damian Robinson die de HoloLens-headset testte. “Het is meer een kwestie van visuele concentratie”, volgens sergeant Robinson. “Je hoeft niets specifieks te denken om de robot te bedienen, maar je moet je wel concentreren op die flikkering.”  Flikkerende bakens, waargenomen als augmented reality in de headsets, fungeren als markeringen waar de ‘robodogs’ naartoe marcheren. Deze zijn de sleutel om de bots op koers te houden.

Hoe werkt de robothond?
De technologie is een hybride systeem gemaakt met een HoloLens 2-headset die direct beschikbaar is en een speciale Raspberry Pi-gebaseerde AI-decoder. De speciaal gecreëerde en geprogrammeerde AI-decoder onderschept hersengolven en zet ze om in nuttige richtlijnen die vervolgens “telepathisch” worden doorgegeven aan de autonome robothond.

“Het potentieel van het project is zeer breed”, zei Robinson. “In de kern vertaalt het hersengolven in nullen en enen, en dat kan in een aantal verschillende systemen worden geïmplementeerd.”

Deze hersensignalen zorgden ervoor dat de Ghost Robot over een open veld bewoog in de richting van een aantal locaties die de menselijke controller ‘uitkozen’ door ze zich voor te stellen.
De onderzoekers voerden een tweede reeks taken uit na een reeks succesvolle tests waarbij de robothond de aanwijzingen volledig begreep en uitvoerde.

Columns

Paul Petersen 22 maart 2023

Chriet Titulaer

Ik mis echter een persoonlijkheid als Chriet Titulaer, die dingen op een eenvoudige manier tot leven brengt, waardoor de technici in de wereld zich verenigd voelen.
Jan W. Veltman 8 maart 2023

Hoe om te gaan met steeds meer transitoren op één chip

In de tijd van mijn grootouders heerste bij sommigen het waandenkbeeld dat koeien na het passeren van een stoomtrein geen melk meer zouden geven. Nu heerst bij een groeiend deel van de bevolking het waandenkbeeld dat met de invoering van 5G mensen met Corona besmet worden.
Meer columns & opinie