Beurzen, congressen, seminars, events

TechAward 2022; de winnaars zijn bekend

Aan het einde van de derde dag van de beurs WoTS zijn de TechAwards uitgereikt. Nieuw was dit jaar de Green TechAward voor de exposant die kan aantonen dat de ingebracht innovatie een aantoonbare positieve bijdrage levert aan duurzaamheid.

Op basis van de stemmen op de beurs zijn uit de vier genomineerden per wereld de volgende winnaars uit de bus gekomen.

Voor de World of Automation is dat geworden Samson en Krohne met hun multifunctionele SMART flow control instrument Focus-1 (afbeelding 1). Dit autonoom regelventiel voor gedecentraliseerde regeltaken combineert sensoren, actuator en regelfunctionaliteit in één apparaat. Doordat hij gelijktijdig debiet, druk en temperatuur kan meten en de klepfunctie onafhankelijk kan regelen, kunnen alle gespecificeerde set points nauwkeurig en betrouwbaar worden geregeld.

Voor de World of Electronics is Comate de winnaar geworden met hun waterstofpaneel (afbeelding 2). Deze vangt vocht uit de lucht en gebruikt energie van de zon om de watermoleculen te splitsen in waterstof en zuurstof, dankzij het gebruik van innovatieve materialen. Het paneel heeft geen kabel maar wel een uitgang waar zuivere groene waterstof uitkomt. Het paneel produceert waterstofgas op lage druk. Dit kan worden opgeslagen onder druk (met een compressor) of vervoerd worden via pijpleidingen. Bij het splitsen van water wordt ook zuiver zuurstofgas gevormd. Dit wordt gewoon weer vrijgelaten in de lucht.

Zilvertron is met de Helpsoq winnaar geworden voor de World of Motion & Drives . Dit apparaat helpt de medewerkers in met name de ouderenzorg bij het aantrekken van therapeutische, elastische kousen (afbeelding 3). Zilvertron is bij de ontwikkeling van dit apparaat ingeschakeld om mee te denken welke motor hiervoor het beste geschikt is en om de juiste aansturing te ontwikkelen en te produceren. Helpsoq bestaande uit een solide machinedeel met daar overheen passend een brede ring. Deze ring bestaat uit twee delen die magnetisch in elkaar klikken. Bij het aanschakelen van het apparaat draaien de rubberen tandwielen en brengt de gebruiker de opening van een compressiekous over de tandwielen. De machine rolt nu de kous over de gladde ring. Als de kous is opgerold, kan men de ring van de machine halen en de voet en been van de patiënt door de ring halen, waardoor de kous moeiteloos afstroopt op het been. De ring gaat van het been, door deze in tweeën te breken.

Green TechAward
Dit jaar is voor het eerst de GreenTech Award uitgereikt aan het bedrijf dat aan kon tonen dat hun ingebrachte innovatie een positieve bijdrage levert aan duurzaamheid. Weiss Technik Nederland imponeerde de vakjury met de nieuwe ClimeEvent met absolute humidity control en WT69 (R469A), de opvolger van de succesvolle ClimeEvent. (afbeelding 4).

U kunt vandaag nog de beurs WoTS bezoeken.

Meer nieuws van FHI, federatie van technologiebranches
Meer nieuws over Beurzen, congressen, seminars, events