Bedrijven

Overname Insydes groep door Dual Inventive

Dual Inventive heeft alle aandelen van Insydes overgenomen. Insydes is de moedermaatschappij van Arcobel Embedded Solutions en Core Vision. Het is de wens van Dual Inventive om het karakter van beide bedrijven te behouden. De dagelijkse leiding van zowel Arcobel als Core Visioon blijft dan ook bij de bestaande managementteams.

CEO Sjef ten Den van Insydes Groep, CEO Jacob Zeeman en CTO Lex van der Poel van Dual Inventive plaatsten op 3 juni hun handtekening onder de overeenkomst die de overname met terugwerkende kracht per 1 januari 2021 bevestigt.

Core Vision
Sinds de oprichting in 2007 is Core|Vision een designhuis gespecialiseerd in de ontwikkeling en implementatie van maatwerkoplossingen op het gebied van embedded systemen.
Door de overname wordt de huidige samenwerking tussen Core|Vision en Dual Inventive geïntensiveerd. Niet alleen op het gebied van veiligheid, waar Core|Vision al sinds de oprichting van Dual Inventive hofleverancier is van hun safety devices.
Maar ook op het gebied van IoT. Core|Vision heeft ten behoeve van de groeiende vraag naar IoT sensor oplossingen AnySens ontwikkeld, een “plug & play” IoT hardware platform waarmee snel en gemakkelijk modulaire sensor oplossingen kunnen worden samengesteld. Dit in combinatie met AnyWare, de Dual Inventive cloud voor de wereldwijde spoorsector, krijgt Dual Inventive de kans om haar groei op het gebied van IoT te versnellen.

Arcobel
Arcobel is een gespecialiseerde value added distributeur van hoogwaardige embedded hardware oplossingen voor de industriële sector. Dit doet Arcobel vanuit haar vestigingen in Nederland en België voor hoofdzakelijk de Benelux-markt.
Arcobel beschikt over een eigen volledig ingerichte ESD-assemblage waar de hoogwaardige producten worden samengebouwd, getest en worden voorzien van klantspecifieke applicatiesoftware. Het logistieke systeem dat Arcobel hiervoor heeft ingericht zorgt ervoor dat klanten kunnen vertrouwen op een passende registratie van de gebruikte componenten en betrouwbare leveringen afgestemd op de eisen van haar klanten.
De overname van Insydes past volgens Dual Inventive in de overtuiging dat verbinding van kennis nog meer synergie zal opleveren voor beide organisaties.
Sinds de oprichting is het doel van Dual Inventive geweest om geïntegreerde digitale systemen te creëren die de spoorcapaciteit, de netwerkefficiëntie en de veiligheid van baanwerkers verbeteren. Het in Oisterwijk gevestigde technologiebedrijf heeft daarnaast recentelijk de spin-off AnyWare opgericht. Deze startup levert oplossingen om op afstand bedrijfsmiddelen te bewaken en beheren voor sectoren zoals landbouw, infrastructuur en industrie, gezondheidszorg en beveiliging. Dual Inventive krijgt door de overname de beschikking over een technologisch gedreven distributeur waar zij de expansie de komende jaren mee veilig wil stellen op onder andere het gebied van assemblage en logistieke services. Tevens krijgt Dual Inventive toegang tot het hoogwaardige leveranciersbestand van Arcobel onder andere gericht op openbaar vervoer, spoor, tram, metro en bus.

Meer nieuws van Arcobel Embedded Solutions
Meer nieuws over Bedrijven