Bedrijven

Marguerite Soeteman-Reijnen nieuw lid raad van commissarissen Siemens Nederland N.V.

Marguerite Soeteman-Reijnen is per 1 oktober 2023 benoemd tot lid van de raad van commissarissen van Siemens Nederland N.V. Zij volgt voormalig Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet op die na afloop van twee zittingstermijnen eind van dit jaar zal terugtreden als commissaris. De benoeming van Soeteman-Reijnen vindt plaats op aanbeveling van de ondernemingsraad van Siemens.

Marguerite Soeteman-Reijnen nieuw lid raad van commissarissen van Siemens Nederland N.V.

Siemens Nederland steunt haar benoeming van harte en verwelkomt in het bijzonder haar ruime financieel-economische, sociaal-economische en juridisch-organisatorische kennis en ervaring. Haar bekwaamheid is het resultaat van ruim drie decennia ervaring in diverse internationale rollen bij Aon. Daarnaast is zij goed bekend met de impact van technologie en digitalisering.

Soeteman-Reijnen richtte de Nederlandse Reassurantie Vereniging op en waarvan zij nog steeds erelid is. Verder heeft ze toezichthoudende ervaring opgedaan bij onder meer NautaDutilh, Kelp Blue, de Stichting Koninklijke Defensiemusea, de Amerikaanse Kamer van Koophandel in Nederland, Stichting ALS, Gelre Ziekenhuizen en Madurodam.

Soeteman-Reijnen is iemand die de verbinding kan leggen tussen het bedrijfsleven en de samenleving. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor haar een bekend terrein. Ook haar juridische achtergrond zal haar hierin ondersteunen. Soeteman-Reijnen is niet alleen een alumna van INSEAD en Harvard Business School, maar studeerde ook rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Marguerite Soeteman-Reijnen: ‘In een wereld die gekenmerkt wordt door existentiële vraagstukken op het gebied van duurzaamheid, veiligheid, leefbaarheid en gezondheid is het mij een genoegen om bij te dragen aan de innovatieve digitale en technologische oplossingen die Siemens zijn klanten biedt.’

De raad van commissarissen van Siemens Nederland is dan ook enthousiast over de komst van de nieuwste commissaris. Christian Kaeser, voorzitter: ‘De brede blik van buiten die ervaren collega’s als Gerdi Verbeet en Marguerite Soetemann-Reijnen meebrengen, draagt eraan bij dat Siemens Nederland een toonaangevende partij kan blijven voor onze stakeholders!’

Meer nieuws van Siemens Nederland
Meer nieuws over Bedrijven