Bedrijven

FAULHABER opent cleanroom om aandrijvingen voor medische technologie te produceren

De markt voor medische technologie wordt door FAULHABER gezien als een belangrijke toekomstindustrie. Om meer productiecapaciteit te creëren voor aandrijfsystemen voor deze toekomstindustrie, heeft FAULHABER deze nieuwe cleanroom op zijn hoofdlocatie geïnstalleerd en geopend. De aandrijvingen die hier vanaf 2024 zullen worden gemaakt, voldoen aan de speciale vereisten van de medische industrie en zijn geschikt voor allerlei medische en farmaceutische technologie.

De nieuwe cleanroom heeft een oppervlak van 125 m², waarvan 90 m² puur is gereserveerd voor de productie, omringd door luchtsluizen voor personeel en materiaal om te garanderen dat de cleanroomomstandigheden gehandhaafd blijven. Andreas Melzer, hoofd afdeling Safety, Facility & Maintenance legt uit: “Onze cleanroom wordt gecertificeerd volgens ISO-klasse 7. Dat betekent dat de toegestane concentratie van deeltjes in de lucht beperkt is, net als microbiologische contaminatie van de lucht.” Dit reinheidsniveau wordt bereikt door de lucht 25 keer per uur te verversen, wat betekent dat de lucht ongeveer iedere tweeënhalve minuut volledig wordt vervangen. Ter vergelijking: in andere productieruimtes zonder cleanroomomstandigheden wordt de lucht drie of vier keer per uur vervangen.

Het projectteam had zeven maanden nodig om de nieuwe productieruimte op te zetten. De bouwwerkzaamheden zijn uitgevoerd achter een muur, die de lopende productie beschermde tegen indringend stof.

Voor FAULHABER betekent de nieuwe toevoeging een toename in de productiecapaciteit. De vestiging in het Duitse Schönaich had al sinds 2021 een cleanroomtent voor producten voor de halfgeleiderindustrie. Melzer: “Maar de eerste permanente cleanroom op deze locatie is iets heel nieuws, en bijzonder opwindend voor ons.”

Dankzij de modulaire opbouw van de nieuwe FAULHABER-cleanroom is een toekomstige uitbreiding van de productiecapaciteit op dit gebied mogelijk.

Meer nieuws van Faulhaber Benelux B.V.
Meer nieuws over Bedrijven