Beurzen, congressen, seminars, events

Energy Storage Event 2021

De energietransitie in de wereld vraagt om een actuele aanpak van energieopslag. Dat is niet alleen van belang voor een smart grid met duurzame/nieuwe energiebronnen, maar ook voor diverse situaties in de praktijk van de industrie. Er zijn kansen in veel toepassingsgebieden: voor elektrische voertuigen, transport in het algemeen, gebouwen, datacenters en de algehele infrastructuur biedt energieopslag voordelen in stabiliteit, effectiviteit en efficiency.

In het kader van al deze vragen naar energieopslag wordt dit jaar op 16 en 17 februari 2021 het Energy Storage event georganiseerd. Dit jaar vindt dit digitaal plaats. Via live-uitzendingen kunt u van achter uw eigen PC een achttal lezingen volgen over energieopslag en zaken die hier mee te maken hebben. U krijgt zo gemakkelijk inzicht in de laatste ontwikkelingen op het gebied van energy storage.

Op de site van het evenement is het totale programma te vinden. Hier lichten we alvast een paar lezingen er uit, beginnende bij de lezing van René Bos van TT&MS ‘Batterij en Fuel Cell emulatie, wat zijn de voordelen voor uw testopstelling?’. In zijn lezing zal hij ingaan op de voordelen die het emuleren van deze energiebronnen heeft bij de ontwikkeling van de applicaties die hiermee gevoed moeten worden. Door emulatie kan vrij gemakkelijk bepaald worden welke capaciteit straks noodzakelijk is zonder dat u daarvoor “zware” en dure batterijen hoeft aan te schaffen of complete fuel cell installaties op moet bouwen.
Kees Winkel van Weiss Technik zal het in zijn lezing hebben over het stap voor stap testen van batterijen. Het testen van batterijen is wellicht vanzelfsprekend, maar hoe gaat dit eigenlijk in zijn werk? Batterijen dienen te voldoen aan normen en specificaties. Hoe kunnen batterijen veilig getest worden en welke procedures gelden hier voor? Kees Winkel behandelt een diversiteit aan vraagstukken waarmee u naar een veilig eindproduct toe werkt.

Nieuw tijdens het Energy Storage event is matchmaking. Waar u tijdens een fysiek event op de beursvloer rondkijkt en het gesprek aangaat met de exposant is dat in deze periode van lockdowns en thuiswerken lastig. Het matchmakingplatform biedt een alternatief voor het persoonlijk contact zoals men dat gewend is op de “klassieke beursvloer”.

Zoals gezegd wordt het Energy Storage event gehouden op 16 en 17 februari 2021. Op beide dagen begint het programma om 10.30 uur en loopt met de nodige pauzes door tot ca. 15.45 uur.

Dit artikel heeft betrekking op het volgende thema
Meer nieuws van FHI, federatie van technologiebranches
Meer nieuws over Beurzen, congressen, seminars, events