Beurzen, congressen, seminars, events

Electronics & Applications 2021 is de eerste hybride vakbeurs van FHI

De vakbeurs Electronics & Applications 2021 (E&A 21) is de eerste hybride vakbeurs die FHI organiseert. Vanuit de markt is veel vraag naar zulke beurzen, omdat het online aspect een nieuwe doelgroep trekt. Netwerken, seminars volgen en innovaties bekijken gebeurt offline, terwijl de seminars ook online te volgen zijn. Zo komen twee werelden samen en is deze beurs voor een breed publiek interessant.

Online en offline bijten elkaar niet en zo is de hybride vakbeurs ontstaan. Op de digitale events komt een ander soort bezoeker op af. Bij sommige online FHI events is zelfs zeventig tot tachtig procent van de aanmeldingen nieuw. Deze doelgroep is erg geïnteresseerd in webinars vol technische kennisoverdracht. Alle presentaties vinden dit jaar live op de beursvloer plaats, maar zijn ook online te volgen zodat een fysiek bezoek aan de Jaarbeurs niet per sé noodzakelijk is.

Live stream
In vergelijking met fysieke vakbeurzen komen er op online events bijvoorbeeld veel meer engineers af. Juist deze groep bezoekt wegens tijdgebrek weinig fysieke evenementen. Voor hen is een online webinarprogramma een mooie uitkomst.

Naast het online deel speelt het fysieke aspect natuurlijk als vanouds een grote rol op E&A. Op de beursvloer is te zien hoe de E&A gadget – dit jaar is dat de E&A Parrot  – tot stand komt en tonen exposanten hun nieuwste innovaties. Netwerken speelt in deze periode een nog grotere rol. Het aanhalen van bestaande banden en contact leggen met (potentiële) nieuwe klanten maakt een beursbezoek de moeite waard.

Meer nieuws van FHI, federatie van technologiebranches
Meer nieuws over Beurzen, congressen, seminars, events