Beurzen, congressen, seminars, events

Beursgadget HexaGlow

De beurs E&A kan niet zonder een beursgadget. Dit jaar is dat de HexaGlow, een interactieve onderzetter met een hexagon-vorm die op uw koffiekopje of glas reageert met fraaie lichteffecten.

De techniek achter de gadget is niet gebaseerd op traditionele bedrading maar op sensoren die met elkaar communiceren via een neuraal netwerk. Zodra een voorwerp in contact komt met een sensor zendt deze een signaal uit naar de andere sensoren die op hun beurt de ledlampjes activeren. Geen complexe techniek, maar deze eenvoud is juist de kracht van de gadget. Door de zespuntige vorm kunnen de sensoren makkelijk contact maken en gaan de leds vrijwel tegelijk aan. Het ‘hart’ van de HexaGlow is de PCB waarop zowel de componenten als de ledlampjes gemonteerd worden. De behuizing bestaat uit twee onderdelen: een zwarte onderkant met clipjes aan de binnenkant waar je de PCB in vastklikt. Dit is niet alleen makkelijk, schroeven zijn immers niet meer nodig, maar ook functioneel. De PCB blijft op zijn plek en is goed bestand tegen vocht vanaf de onderkant. De bovenkant is wit en bevat eveneens clipjes. Je ‘klikt’ de twee kanten aan elkaar vast waarbij de bovenkant van de behuizing de onderkant afklemt, net als bij een broodtrommel. Door deze constructie is de HexaGlow waterdicht. Wel zo handig als er een kopje met vloeistof omvalt! En als je goed kijkt, zie je dat de bovenkant twee piepkleine rondjes bevat van doorzichtig kunststof. Daar zitten de sensoren onder. Dopjes aan de onderkant van de behuizing voorkomen dat de onderzetter gaat schuiven als je er een voorwerp op plaatst. De dopjes zijn verzonken in de behuizing. Aan alle details is gedacht, want op de bovenkant zit ook nog een beschermende foliesticker voor het geval de onderzetter in contact komt met hete vloeistof. De sticker bevat twee transparante rondjes voor de sensoropeningen.
Als bezoeker kunt u deze E&A-gadget verzamelen in een aantal stappen. Traditiegetrouw wordt de beursgadget bedacht en ontwikkelt door de exposanten. Ideetron is dit jaar het ‘brein’ achter de ludieke onderzetter en verantwoordelijk voor het design en de ontwikkeling.

Eurocircuits produceerde vervolgens de prototypes en printplaten, terwijl A1 Electronics een deel van de PCB’s voor aanvang van de beurs al zal bestuken en de rest tijdens de beurs op de Live Productielijn. Beursbezoekers kunnen hier met eigen ogen zien hoe de gadget geproduceerd wordt.

Hieronder zie je het productieproces  gedetailleerd  in beeld:

Zestien exposanten sponsoren het project waardoor de gadgets gratis zijn voor bezoekers. Let op, er is een beperkt aantal van 1500 exemplaren beschikbaar. Wil je de HexaGlow bij elkaar sprokkelen, schrijf je dan snel in voor de beurs om kans te maken op deze beursgadget.

De beurs Electronics & Applications 2023 wordt gehouden van dinsdag 26 september tot en met donderdag 28 september 2023.

Meer nieuws van FHI, federatie van technologiebranches
Meer nieuws over Beurzen, congressen, seminars, events