Beurzen, congressen, seminars, events

Beurs electronica 2020 alleen in digitale vorm

De belangrijkste beurs en conferentie op het gebied van elektronica, ‘electronica 2020′, wordt alleen als een virtueel evenement georganiseerd. Nieuwe ontwikkelingen met betrekking tot de coronaviruspandemie, waaronder de huidige reisbeperkingen in Europa die steeds strenger worden, waren voor organisator Messe München aanleiding om tot dit besluit te komen. Volgens Messe München zou, in het licht van deze reisbeperkingen, elektronica 2020 haar karakter van wereldleidende vakbeurs hebben verloren als het in november als fysiek evenement was gehouden.

Falk Senger, Managing Director van Messe München: “Ook al had een fysieke vakbeurs gehouden kunnen worden met behulp van ons veiligheids- en hygiëneconcept, de laatste ontwikkelingen met betrekking tot reisbeperkingen die zijn opgelegd door een groot aantal bezoekers- en exposantenlanden hebben ons gedwongen om onze plannen te heroverwegen. Daarom richten we ons dit jaar uitsluitend op een virtuele beurs. Internationale exposanten en bezoekers vormen het hart van electronica. In het licht van de huidige Covid-19-omstandigheden hadden we met een fysieke beurs niet aan de verwachtingen kunnen voldoen.”

Kurt Sievers, de CEO van NXP Semiconductors en de voorzitter van de electronica adviesraad, voegt toe: “Na de situatie opnieuw te hebben geëvalueerd, beschouw ik de beslissing van Messe München als een verstandig besluit. Wij zijn verheugd dat dit jaar met de virtuele beurs er een concept wordt aangeboden waarmee exposanten hun internationale klanten kunnen bereiken, zelfs in de aanhoudende moeilijke pandemieperiode. Via dit digitale platform kunnen exposanten hun innovaties presenteren, leren over trends in de branche en efficiënt netwerken met klanten en leveranciers.”

Het virtuele format van electronica zal de elektronica-industrie in november een platform bieden voor wereldwijde branchediscussies. De mogelijkheden zijn onder meer virtuele beursstands, die exposanten in staat zullen stellen te blijven communiceren met hun internationale klanten. Het virtuele evenement wordt aangevuld met een digitale conferentie en een ondersteunend programma. Lezingen en paneldiscussies over onderwerpen zoals automotive, embedded systems, IIoT, 5G, medische elektronica en smart energy zullen online beschikbaar zijn.


Meer nieuws over Beurzen, congressen, seminars, events