Beurzen, congressen, seminars, events

Beurs E&A 2023: seminar “De essentiële rol van Embedded Software in het productontwikkelproces”

Bij de ontwikkeling van nieuwe producten speelt embedded software een cruciale rol. Maar software is onzichtbaar en niet tastbaar, zoals hardware, en is daardoor vaak het ondergeschoven kindje. Volkomen onterecht, dus organiseert het softwarecluster van FHI een seminar waarbij dit onderwerp in de schijnwerpers staat.

  • De eerste lezing is van Arnout Diels van Dekimo. Hij gaat het hebben over de enorme kracht en flexibiliteit die microprocessoren bieden. Toch wordt nog al te vaak een hardware design uitgewerkt met te weinig inzicht van het effect van sommige keuzes op de software. Arnout haalt in zijn presentatie een aantal praktijkvoorbeelden aan en bespreekt aanbevelingen voor een efficiënter globaal ontwikkeltraject.
  • In een stuklijst zitten componenten die, na assemblage, een werkend (eind)product vormen. Maar wat te doen als die onderdelen software componenten bevatten? André De Ceuninck van Logic Technology gaat het hebben over het specificeren, ontwikkelen en beheren van software-componenten en bibliotheken zodanig dat ze overdraagbaar zijn van R&D naar assemblage en productie.
  • ‘FPGA / Software / Hardware hoe op elkaar af te stemmen’ is het onderwerp van de lezing van Martijn Bastiaan van QBayLogic. In zijn lezing breekt hij een lans voor het onderhouden van één bron van waarheid met betrekking tot architectkeuzes. Soms zijn dingen gemakkelijker op te lossen in hardware en soms in software. Wie gaat echter wat doen en nog veel belangrijker; software en hardware moeten uit dezelfde lijst met adressen putten om tot een werkend design te komen.
  • Gerard Fianen van INDES – IDS gaat het hebben over de kwaliteitsbewaking door test en verificatie van embedded Software. In deze presentatie deelt Gerard Fianen een aantal ervaringen en praktische tips voor de selectie van test- en verificatie tools. Zijn lezing is specifiek gericht op de verbetering en bewaking van de kwaliteit van de software. Welke tools worden gebruikt en hoe zorg je er voor dat de engineers, die dit testen vaak maar een saaie taak vinden, daar in elke stap bij betrokken en opgeleid worden.
  • De laatste lezing van dit seminar gaat over het belang van samenwerking. Jeroen op ten Bergh van GBO Innovation Makers en Janus Hoeks van Intemo gaan het in hun lezing hebben over de ‘KPN Klasgenoot’, een apparaat waarmee ernstig en langdurig zieke kinderen toch actief mee kunnen doen in de les. Het productidee is doormiddel van een vruchtbare samenwerking tussen verschillende partijen uitgewerkt tot een mooi en functioneel eindproduct. De uitdaging hierbij zat vooral in het combineren van de diverse componenten tot een totaal product.

De beurs Electronics & Applications 2023 wordt gehouden van dinsdag 26 september tot en met donderdag 28 september 2023.

Meer nieuws van FHI, federatie van technologiebranches
Meer nieuws over Beurzen, congressen, seminars, events