Bedrijven

Batenburg Techniek verkoopt activiteiten voor PCB productie aan MACH technology

Batenburg Techniek kondigt de verkoop aan van haar activiteiten voor PCB productie aan MACH technology. Deze strategische partner is gespecialiseerd in de productie van printplaten (PCB’s). Deze stap markeert de ontwikkeling in de voortdurende focus van Batenburg Techniek op Automation en Electrification.

Een belangrijke factor in de beslissing van Batenburg Techniek om het bedrijfsonderdeel onder te brengen bij MACH, was de toekomstige ontwikkelingsrichting van beide organisaties en de match tussen de bedrijfsculturen. ‘De nieuwe partner brengt niet alleen uitgebreide expertise in elektronica ontwikkeling mee. Maar ook een sterke positie in de sector en een visie die naadloos aansluit bij de waarden en doelstellingen van Batenburg Techniek.’

Toekomstige groei
De nieuwe eigenaar van deze specialistische activiteiten staat bekend om haar geavanceerde productiefaciliteiten voor PCB-productie. Deze transitie biedt een solide basis voor verdere groei en ontwikkeling van de elektronica activiteiten waarbij de focus op kwalitatieve elektronica en technologische vooruitgang centraal blijft staan.

”CEO Batenburg Techniek, Ralph van den Broek: “Met deze transactie vinden wij voor Batenburg Industriële Elektronica een mooi huis bij MACH technology. Daarmee worden de groeikansen van de onderneming geborgd. De bedrijfsculturen sluiten mooi op elkaar aan en werknemers kunnen er hun talenten verder ontwikkelen. Met de verkoop van de activiteiten versterken wij onze focus op de kernactiviteiten in Automation en Electrification. Dit stelt ons in staat om onze expertise te concentreren op technologische oplossingen en diensten.”

Focus
Met de verkoop van de activiteiten versterkt Batenburg Techniek haar focus op de kernactiviteiten in Automation en Electrification. Deze strategische oriëntatie stelt Batenburg Techniek in staat om haar expertise te concentreren op technologische oplossingen en diensten binnen de industrie en infrastructuur.

Mach technology
Na verschillende overnames verbindt Mach technology de kennis en kunde van dochterbedrijven Muco, CDS, Head, Venne en Holdano. “Batenburg Industriële Elektronica vormt een belangrijke toevoeging aan onze portfolio”, zegt Willem Kok, CEO Mach technology. “Net als MACH technology produceert en test Batenburg Industriële Elektronica printed circuit board assemblies (PCBA’s) voor een trouwe klantengroep, met een hoge kwaliteit. Hiermee heeft het bedrijf een sterke reputatie opgebouwd. Daarnaast brengt de onderneming vaardigheden mee voor een zeer efficiënte productie.”

Sinds 2021, is Nordian meerderheidsaandeelhouder in MACH technology. Partner Menno Wagenmakers: “Ons doel is om MACH uit te bouwen tot een leidende partij in de ontwikkeling en productie van elektronica. Na de acquisitie van Venne Electronics in november, de toevoeging van Holdano in juni en nu de overname van Batenburg Industriële Elektronica zetten wij belangrijke stappen in het realiseren van deze ambitie.”

Nieuwe CEO
”Met de recente overnames is de MACH groep in acht maanden tijd verdubbeld”, gaat Kok verder. ”Voor mij is dit een mooi moment om mijn taken over te dragen aan Arjan van Breukelen.”
Van Breukelen start op 7 juli als nieuwe CEO van MACH technology. ”Ik ben verheugd dat ik het stokje van Willem mag overnemen. MACH levert een belangrijke bijdrage aan de concurrentiekracht van de Nederlandse maakindustrie en daar zijn we trots op”, zegt hij. “Een van mijn belangrijkste aandachtspunten is om de gezamenlijke kracht van de zelfstandig opererende bedrijven te laten groeien op het gebied van productontwikkeling, inkoop, robotisering en verdere automatisering van onze kernprocessen. Hierdoor kunnen we onze klanten nog betere en slimmere oplossingen bieden. Door de toevoeging van Batenburg Industriële Elektronica is nu het moment gekomen dat alle bedrijven als één onderneming naar buiten treden en de naam MACH gaan dragen.”

De dagelijkse leiding van Batenburg Industriële Elektronica in Neede, straks MACH electronics, blijft in handen van Rene Temmink.

Meer nieuws van Batenburg Techniek N.V.
Meer nieuws over Bedrijven