ZMDI en SE Spezial-Electronic tekenen distributieovereenkomst

ZMD AG (ZMDI), een wereldwijd actieve aanbieder van energiezuinige analoge en gemengd-signaal oplossingen voor de auto-elektronica, industriële- en medische toepassingen en SE Spezial-Electronic AG (SE), één van Europa's grootste high-technology distributeurs, hebben een distributieovereenkomst getekend voor de verkoop van standaard IC-producten van ZMDI in een grotere Europese regio.

Met kantoren in Duitsland, Tsjechië, Polen, Rusland en Nederland biedt SE zijn afnemers nu een standaard productenprogramma van analoge en gemengd-signaal IC’s aan van ZMDI die gericht zijn op de industriële, medische en consumentenmarkt.
“Samen bieden ZMDI en SE hun klanten in heel Europa 90 jaar ervaring op het gebied van halfgeleiders. Dankzij deze samenwerking zal in de toekomst een belangrijk groter Europees klantenbestand van ons produktenpakket profiteren dat bestaat uit energiezuinige oplossingen voor industriële, medische en consumentenelektronicatoepassingen”, zoals Carlo Rebughini, VP verkoop en marketing bij ZMDI, de nieuwe samenwerking omschrijft.
“De analoge en gemengd-signaal producten van ZMDI vormen een ideale aanvulling op ons bestaande halfgeleiderprogramma. Met deze producten van topkwaliteit zullen we nog beter in staat zijn om aan de groeiende wensen van onze klanten in Europa te voldoen”, merkt Christopher Wuttke, CEO van SE op om hiermee zijn grote tevredenheid over de nieuwe samenwerking tot uitdrukking te brengen.

Het programmapakket van ZMDI omvat interface-IC’s voor sensoren, industriële bus-IC’s en interfaces, krachtige analoog/digitaal-omzetters en geïntegreerde LED-stuurtrappen. Het bedrijf heeft zich met succes op het terrein van de ontwikkeling, productie en marketing van gemengd-signaal-ASIC’s en ASSP’s met geringe vermogenopname gespecialiseerd. De doelstelling van ZMDI is om bedrijven de levering van systemen mogelijk te maken die zo weinig mogelijk energie opnemen.

SE Spezial-Electronic AG is een toonaangevende distributeur van actieve, passieve en elektromechanische componenten. De onderneming staat bekend om zijn attractieve programma, dat inmiddels 33 productlijnen omvat, alsook om zijn uitstekende technische en logistieke ondersteuning. Het grootste segment binnen het distributieprogramma van SE bestaat uit halfgeleider-IC’s. Dankzij de samenwerking met ZMDI breidt SE zijn bestaande aanbod met een groot aantal robuuste, efficiënte en qua prijsstelling concurrerende producten uit.

De producten van ZMDI kunnen via www.zmdi.com rechtstreeks bij ZMDI of bij SE Spezial-Electronic onder www.spezial.com worden besteld.

Over SE Spezial-Electronic AG
SE Spezial-Electronic AG werd in 1970 opgericht en is tegenwoordig een internationaal werkende distributeur van elektronicacomponenten. De onderneming heeft een hoofdvestiging in Bückeburg (Nedersaksen), nevenvestigingen in Dortmund en Ellwangen en dochterondernemingen in Rusland, Polen, Tsjechië en Nederland. Tot het productenpakket behoren IC’s/modulen voor de sectoren analoog, gemengd-signaal en telecommunicatie, gelijkspanningsomzetters en voedingen, TFT en passieve uitleesvensters (LCD), LCD-controllers, flash-geheugencomponenten, producten voor mobiele netwerken/Bluetooth/WLAN, RFID-transponders en -lezers, discrete halfgeleiders, kristaloscillatoren, passieve en elektromechanische componenten.

Over ZMDI
Het Zentrum Mikroelektronik Dresden AG (ZMDI) is er als halfgeleideronderneming consequent op gericht om het energieverbruik terug te dringen. Het bedrijf hoort tot de toonaangevende aanbieders van innovatieve, zeer nauwkeurige, robuuste en qua prijs concurrerende analoge en gemengd-signaal IC’s, waarbij het energieverbruik tot een minimum wordt beperkt en rekening wordt gehouden met het milieu voor de toepassingsgebieden auto-elektronica, mobiele medische apparatuur, industriële automatiseringstechniek en consumentenproducten. ZMDI ontwikkelt en verkoopt applicatiespecifieke standaardproducten (ASSP’s), alsook applicatiespecifieke geïntegreerde componenten (ASIC’s), die bestand zijn tegen hoge temperaturen en spanningen en zeer weinig vermogen verbruiken. De hoofdvestiging van ZMDI bevindt zich in Dresden en wereldwijd telt de onderneming 280 medewerkers. ZMDI bedient zijn afnemers vanuit kantoren in Dresden, Stuttgart, Milaan in Europa, Pocatello (ID) en Melville (NY) in de VS, naast Tokio in Japan en Taipeh in Taiwan. De chip-ontwerpcentra zijn gevestigd in Dresden, München, Stuttgart alsook in Varna, Bulgarije en in Madison (WI), VS.