Zeven genomineerden ETOP Innovation Awards 2011

De ETOP Innovation Awards 2011 kent deze editie zeven genomineerde producten voor de juryprijs en zestien producten mogen zich Innovator noemen.

De innovatiegraad van de ETOP Innovation Awards inzendingen lag ook deze editie hoog. “We hadden door de kwaliteit en het recordaantal inzendingen een hele kluif aan het beoordelen van de elektrotechnische producten”, vertelde juryvoorzitter Aart de Geus, werkzaam bij TNO als bouwinstallatiespecialist. “We hebben dan ook uiterst kritisch naar de producten gekeken. Uiteindelijk zijn zeven producten genomineerd en 16 Innovators geselecteerd.” Naast de juryprijs kan ook het publiek een oordeel vellen over de inzendingen die door de jury de status van Innovator gekregen hebben. Het product met de meeste stemmen wint de uiteindelijke publieksprijs. Stemmen kan bij aanmelding voor het beursbezoek. Meer hierover is te lezen op de site van de beurs.

De zeven genomineerden voor de ETOP Innovation Awards juryprijs met toelichting van de jury:

Stalutech Benelux met KBSTI
De jury is van mening dat het kabelgootsysteem KBSTI van Stalutech Benelux een handzaam en eenvoudig transporteerbaar systeem is vanwege de stapelbaarheid en nestbaarheid. Dit levert een handige logistiek op.

Hemmink B.V. met Schabl Euro-Clip Systeem; KBS schietbeugel
Volgens de jury is het Schabl Euro-Clip Systeem met de KBS schietbeugel van Hemmink een slimme samenstelling van een aantal producten, wat een nieuwe manier van installeren met zich meebrengt. Kabels voor sterkstroom, zwakstroom, data en brandmelding zijn hiermee in één keer te installeren.

HellermannTyton B.V. met SpotClip
De eenvoud en montagevriendelijkheid van de SpotClip van HellermannTyton maken het product nominatiewaardig voor de jury van de ETOP Innovation Awards.

Philips Nederland Licht met PowerBalance
Met de PowerBalance van Philips is naar de mening van de jury niet een nabootsing van een TL armatuur, maar een simpel, nieuw ontwerp dat volledig is gebaseerd op de LED.

ABB b.v. met FlameBlockerSystem
Naar de mening van de jury is het FlameBlockerSystem van ABB een interessante en gezamenlijke oplossing, waar het een samenwerking betreft van verschillende marktpartijen.

Weidmüller Benelux B.V. met HTX-IE-POF
De jury vindt de HTX-IE-POF van Weidmüller eenvoudig, simpel en doeltreffend. Eén tang met hulpstukken wordt daarnaast op een professionele wijze gepresenteerd.

Spaapen Handelsmij & HBI Bisscheroux met NORLED POLARIS/HBI Serie 200 Polaris
De NORLED POLARIS / HBI Serie 200 Polaris van Spaapen Handelsmij bv & HBI Bisscheroux bv is naar de mening van de jury een product in een goede industriële vormgeving. Bestellen en ophangen. De low-energy stand is nuttig. Een mooie combinatie ook van bestaande producten.

De ETOP Innovation Awards worden op 3 oktober 2011 uitgereikt tijdens het Elektrotechniek Diner.

De beurs Elektrotechniek wordt gehouden van 3 t/m 7 oktober