Algemeen

TU Delft helpt YouTuber MasterMilo met bouw “looping auto” (Video)

MasterMilo, een bekende YouTuber die razend populair is bij jongeren door zijn creatieve autocreaties en stunts, bedacht een bizar concept voor een nieuwe video; een ritje maken in een looping auto. Een auto die ronddraait in een hoge stalen constructie en op 12 meter hoogte over de kop gaat. Om dit te kunnen realiseren, schakelde  MasterMilo de hulp in van de Delftse ingenieur Volkert van der Wijk.

Op basis van zijn nauwkeurige berekeningen en simulaties maakten Van der Wijk en MasterMilo samen een ontwerp voor een veilige en sterke constructie die de daarbij komende grote dynamische krachten – tot wel 5 g aan kan. Vandaag maakte MasterMilo zijn eerste ritje met de auto waarna hij – niet veel later – de eerste beelden op YouTube plaatste.

MasterMilo, oftewel Emile Luijben, wilde altijd al een auto bouwen die over de kop gaat. Maar hoe zorg je dat je met weinig materiaal een stevige constructie kunt maken die heftige dynamische krachten aankan en precies goed in balans is? Hoe hard moet de auto rijden om over de kop te kunnen gaan en hoe houd je dan de auto heel en gaande? Met deze vragen werd MasterMilo op de proef gesteld door wetenschapper Volkert van der Wijk, expert op het gebied van het ontwerpen van bewegende en gebalanceerde mechanieken. Aan de hand van diverse berekeningen en simulaties gaf Van der Wijk de bekende YouTuber inzicht in het ontwerp. In zijn werkplaats in Baarle-Nassau zetten zij vervolgens samen de ‘attractie’ stap voor stap in elkaar.


Meer nieuws over Algemeen