Branche- en ondernemersorganisaties

Theo Henrar wordt nieuwe voorzitter FME

De ALV van FME heeft Theo Henrar gekozen als nieuwe voorzitter. Per 17 juni zal hij de voorzittershamer overnemen van de huidige voorzitter, Ineke Dezentjé Hamming.

Theo Henrar per 17 juni nieuwe voorzitter FME.

“De maatschappij staat voor enorme uitdagingen, waarop technologie het antwoord is. Theo Henrar heeft in zijn diverse rollen bij Tata Steel de industrie en haar innovatiekracht mede helpen vormgeven. Met zijn enorme schat aan industriële én innovatieve ervaring en zijn contacten met bedrijfsleven en overheid, is Henrar als nieuwe voorzitter van FME de juiste persoon op de juiste plaats”, aldus voorzitter van de selectiecommissie en FME-bestuurslid, Peter Wennink.

Theo Henrar heeft de industrie, “de motor van de Nederlandse economie”, diep in zijn hart zitten. Hij kent de industriële keten op zijn duimpje, van technostarters, handelsbedrijven, toeleveranciers tot de hightech industrie. “Als ambassadeur van de industrie is dit een heel mooi vervolg van mijn carrière”, zegt Theo. “De FME-lidbedrijven vormen samen een ecosysteem; de grote industrie en de midden- en kleine industrie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In die symbiose dragen zij samen bij aan het Nederlandse verdienvermogen. Ik kijk er enorm naar uit om straks verder te gaan met hen te verbinden en ze te ondersteunen bij het ondernemen”.

Theo is voorzitter van de Raad van Toezicht van Heliomare (een zorg- revalidatie- en onderwijsinstelling met als doelstelling dat niemand aan de zijlijn staat) en voorzitter van de Raad van Commissarissen van Zeehaven IJmuiden.

Meer nieuws van FME
Meer nieuws over Branche- en ondernemersorganisaties