Software KompasKlok biedt engineers vele mogelijkheden

Tijdens HET Instrument verzamelen maximaal 2.000 bezoekers de KompasKlok. Een van de vier verzamelstappen is het uploaden van de software. Door het uploaden van de software worden de 24 standaard applicaties geïnstalleerd. Naast een kompas en een klok heeft de ontwikkelaar Ymif Engineering ook applicaties als een dobbelsteen, infrarooddetector en een waterpas toegevoegd. Door de vrij toegankelijke software kunnen slimme engineers zelf nog talloze applicaties toevoegen en kan de multifunctionele gadget na de beurs zelfs als ontwikkeltool worden gebruikt.

De KompasKlok kan via de aanwezige USB-poort worden aangesloten op de PC, hierdoor is de gadget te gebruiken als 3D-muis maar er is meer mogelijk… Door de aanwezige ‘Open-Drain’ output is het mogelijk eigen ontworpen schakelingen aan te sluiten. Denk hierbij aan het aansturen van bijvoorbeeld een extern relais waardoor er ook een lamp op het lichtnet geschakeld kan worden, maar ook het aansluiten van een eenvoudige LED-strip behoort tot de mogelijkheden. Door deze mogelijkheden kan de functionaliteit enorm uitgebreid worden, mede doordat de ‘Open-Drain’ zowel normaal kan schakelen als met PWM. Via de te downloaden PC software is het mogelijk belangrijke meetgegevens uit de KompasKlok op het scherm te tonen. Denk hierbij aan meetwaarden van de kompassensor, maar ook de metingen voor het geluid.

Kwaliteit gadget door keten gegarandeerd
In deze zomer zijn de 2.000 gadgets geproduceerd. Voor het automatisch functioneel testen ontwikkelt en bouwt Romex B.V. een testopstelling. Bezoekers die tijdens HET Instrument de gadget verzamelen zijn er van verzekerd dat de KompasKlok alle testen heeft doorstaan.

Romex bouwt de testopstelling op basis van de 6TL Engineering Smartfixture. Deze Smartfixture is gekozen, omdat het zeer geschikt is voor het functioneel testen van kleine series. Het gebruik van een testmal of testfixture zorgt ervoor dat iedere KompasKlok na productie op alle testpunten wordt gecontacteerd met behulp van zogenaamde verende testpennen of testprobes. Deze testprobes op hun beurt zijn verbonden met de meet en schakelelektronica. Het testprogramma dat speciaal voor de KompasKlok wordt ontwikkeld zorgt er dan vervolgens voor dat de KompasKlok volledig automatisch wordt getest en geverifieerd.

De operator legt een KompasKlok in de testfixture, sluit de fixture waardoor er contact wordt gemaakt en het testprogramma start. Vervolgens wordt de KompasKlok getest en goed of fout bevonden waarna de operator de geteste KompasKlok weer uit testfixture neemt en de volgende nog te testen KompasKlok in de testfixture plaatst. Een eventuele foute KompasKlok wordt gerepareerd en opnieuw aangeboden aan de SmartFixture om te kijken of de reparatie succesvol is geweest. Kwaliteit gegarandeerd!

Via de bezoekersregistratie meldt u zich aan voor een GRATIS KompasKlok.
(Geef daarbij uw interesse voor Industriële Elektronica aan.)

HET Instrument
25 tot en met 28 september 2012
Amsterdam RAI, hal 1 tot en met 4
www.hetinstrument.nl