Sense of Contact 14; Sensors & Robots

Robotica lijkt meer gemeengoed te worden in de maatschappij, denk aan afstandbedienbaar speelgoed of aan productierobots in de auto-industrie. Maar nu wordt in de zorg onderzocht of een op afstandbedienbare robot enkele taken kan overnemen. Project R.O.S.E. toont aan dat het technisch kan met uiteraard sterke hulp van sensoren. Deze combinatie Sensors & Robots is het thema van de jaarlijkse sensorconferentie The Sense of Contact, welke plaats vindt op 11 april 2012 in Kontakt der Kontinenten in Soesterberg.

afbeelding: Afsluitende presentatie over project R.O.S.E; ‘zorgrobot'

The Sense of Contact wordt jaarlijks georganiseerd door FHI, federatie van technologiebranches in samenwerking met Technologiestichting STW. Waarbij het doel is; het bijeenbrengen van wetenschap, onderzoeksinstanties én het bedrijfsleven op het gebied van sensoren, om het kennisniveau te vergroten en de netwerken binnen de sensorwereld te versterken.
Om vanuit deze verschillende invalshoeken op een dag bij elkaar te komen wordt er jaarlijks een overkoepelend thema gekozen. In 2012 is het thema ‘Sensors & Robots’, met daar binnen drie subthema’s. Sprekers van de Koninklijke Politie Diensten, het Nationaal Lucht-en Ruimtevaartlaboratorium en TU Delft vertellen over de sensoriek en robotica ontwikkelingen en geven daarmee invulling aan het subthema Focus on Security. VanderLande Industries, ASML en Wageningen Universiteit tonen innovatieve robotica binnen het subthema Focus on Industry. In het derde subthema worden medische operatierobots, microsensoren voor diagnose en monitoring en de foetus-monitoring door sensoren door verschillende TU’s binnen het thema Focus on Medical verder uitgediept.
Naast het inhoudelijk programma is er in de centrale ruimte de mogelijkheid om nieuwe ontwikkelingen van PhD-studenten te zien in overzichtelijke posters, diverse producten van sensoren aanbieders te aanschouwen én in contact te komen met de mede-sensor-geïnteresseerden. Dit gaat vanzelfsprekend onder het genot van een heerlijk drankje, broodje of hapje in de bosrijke omgeving van Soesterberg. 

The Sense of Contact
Datum: Woensdag 11 april 2012
Locatie: Kontakt der Kontinenten in Soesterberg
Organisatie & informatie: FHI, federatie van technologiebranches; Birgit Albersen
www.fhi.nl/senseofcontact