RS Components breidt het Festo-productassortiment voor fabrieksautomatisering uit

RS Components heeft zijn assortiment producten van fabrikant Festo voor fabrieksautomatisering uitgebreid met meer dan 17.000 artikelen. De nieuwe artikelen omvatten de populairste pneumatische en elektrische productreeksen van Festo, waaronder cilinders, actuatoren, kleppen en pneumatische luchtvoorbereidingsproducten.

RS zal hierdoor veel van de nieuwste technologische producten van Festo kunnen leveren, zoals SOOD- en SOOE-fotocellen en pneumatische VUVS-magneetventielen.

De opto-elektronische SOOD- en SOOE-sensorproductlijnen met laser en led van Festo omvatten diffuse sensoren met achtergrondonderdrukking, zender-ontvangersensoren, reflectiesensoren, reflectiesensoren voor transparante objecten, en contrast- en afstandslasersensoren. De geïntegreerde miniatuur-SOOD-sensoren zijn geschikt voor een grote verscheidenheid aan objectdetectietaken, met name in kleine gesloten ruimten; dankzij de gestandaardiseerde sensorfuncties en herbruikbare montageaccessoires zijn ze uitzonderlijk snel en kosteneffectief. De SOOE-sensoren zijn niet alleen compact en veelzijdig, maar bieden ook alle optische functies voor objectdetectie, van zender-ontvanger tot afstandsmeting, in een identieke sensorbehuizing, voor eenvoudige montage.

“De ruim 10.000* nieuwe producten die wij aan ons Festo-assortiment hebben toegevoegd, vormen een belangrijke uitbreiding van ons aanbod voor fabrieksautomatisering en smart-productie,” aldus Kristian Olsson, Vice President Industrial Automation and Control bij RS. “Hiermee hebben wij misschien wel het grootste Festo-assortiment van alle high-service distributeurs. Als onestopshop voor Festo kunnen wij machinebouwers meer dan 17.000* artikelen aanbieden, geleverd door één leverancier, waardoor ze tijd én geld besparen.”