Record aantal bezoekers op de Precisiebeurs 2011

De Precisiebeurs in Veldhoven overtrof dit jaar alle verwachtingen. De 3200 bezoekers en 225 exposanten waren uiterst tevreden ondanks de dreigende Eurocrisis. Tot aan het einde van de beurs bleef het druk. Volgens organisator Mikrocentrum kunnen exposanten en bezoekers terugzien op twee geweldige netwerkdagen.

Diverse exposanten gaven aan dat ze in de eerste twee uur al voldoende resultaat hadden geboekt om de investering van de beurs terug te verdienen. Er waren goede aanknopingspunten voor diverse lopende projecten. De bezoekers waren dit jaar ook meer internationaal georiënteerd. Zo waren er zelfs aanvragen vanuit Noorwegen en Denemarken. De beurs trok ook meer jonge technici en dat is een positieve ontwikkeling voor dit vakgebied.

Op de Technology Hotspot presenteerden zich gepassioneerde studenten van de 3 TU’s, Hogescholen Utrecht, Breda
en Eindhoven en Leidse Instrumentmakers School. Deze jonge mensen lieten zien waar zij technologisch toe in staat zijn en zij genoten veel belangstelling vanuit de industrie. Voor het leggen van internationale face to face contacten was het Syntens European Enterprise Network Event weer present. Dat de Precisietechnologie grensoverschrijdende vormen heeft aangenomen blijkt ook uit de 16 Belgische en 16 Duitse bedrijven en kennisinstituten zoals het Fraunhofer IPT uit Aken.
Het gratis te volgen lezingenprogramma met 48 zeer specialistische boeiende lezingen over precisietechnologie werd goed bezocht. Tijdens deze lezingen werd weer eens duidelijk dat precisietechnologie de basis is voor diverse topsectoren zoals o.a. High Tech Systems & Materialen, Life Science & Health en Energy. De Precisiebeurs 2011 is een smeltkroes geworden waarin ondernemers, wetenschappers en overheid elkaar ontmoeten en kennis met elkaar delen en past daarmee uitstekend in het overheidsbeleid. Diverse presentaties van de lezingen zijn na de beurs te
ownloaden via de website www.precisiebeurs.nl.

Het Mikrocentrum organiseert de volgende editie van de Precisiebeurs op 28 en 29 november 2012.