PCIM Europe 2012

De internationale conferentie en tentoonstelling PCIM, hetgeen staat voor Power Conversion Intelligent Motion, is het Europese trefpunt voor specialisten op het gebied van vermogenelektronica en toepassingen in intelligente besturingen, voedingskwaliteit en duurzame energie. De beurs wordt van 8...10 mei 2012 gehouden in Neurenberg, Duitsland.

Met meer dan 310 exposanten en een tentoonstellingsoppervlak van 14.500 m2 is opnieuw een record bereikt. Het aantal van 7.000 voorgeregistreerde bezoekers overtreft ruimschoots het aantal van het afgelopen jaar en bevestigt de goede vooruitzichten van de industrie voor 2012. Het aantal buitenlandse exposanten (54%) onderstreept de toonaangevende positie van deze beurs. Ook voor de conferentie worden 700 deelnemers verwacht. Voor het eerst wordt PCIM Europe gehouden in twee hallen. Industriële reuzen, zoals ABB, Infineon, International Rectifier, Mitsubishi Electric, Fairchild en Semikron, maar ook nieuwkomers en middelgrote bedrijven zullen hun innovatieve producten en oplossingen tonen voor op de toekomst gerichte toepassingen, waaronder alternatieve energiebronnen, elektrische voertuigen en de opslag van energie. Het forum in de tentoonstellingshal geeft ruimte aan 50 presentaties en op donderdag organiseert het Center for Power Electronics e.V. (ECPE) een studentendag. Over carrièremogelijkheden biedt de stand Semica Careers informatie.

Conferentieprogramma
Het conferentieprogramma is gericht op vermogenelektronica, intelligente motion control, duurzame energie en energiebeheer en biedt meer dan 200 voordrachten en presentaties. Voor het eerst zijn er vijf parallelle sessies. Hoogtepunten van de conferentie zijn presentaties over gedistribueerde intelligente energiesystemen, zonne-energie en vermogenelektronica-toepassingen in de ruimte en speciale lezingen over het toepassen van ultrasnelle schakelcomponenten, e-mobiliteit en krachtige motorregelingen. In twee dagen voorafgaand aan de conferentie worden zeven seminars en elf inleidingen verzorgd over vermogenelektronica. Ook aan technische trends als ‘draadloze vermogentechnologieën’ en ‘batterijladers voor elektrische voertuigen’ wordt tijdens de PCIM Europe aandacht besteed.
Het conferentieprogramma en een lijst van de exposanten is te vinden op de onderstaande website.

www.pcim.de