Nieuw platform brengt technisch mkb naar het volgende niveau

ETAGO is de naam van het nieuwe platform voor wie in het technisch mkb werkt. Ondernemers, werknemers en zelfstandigen vinden er kennis en inspiratie over ondernemen, persoonlijke groei en marketing, online via de website en op bijeenkomsten in het hele land. Met als motto 'ETAGO brengt je naar het volgende niveau' bundelt het platform experts die hun kennis en ervaring maximaal willen delen met leden die het beste uit zichzelf willen halen. Het platform is een initiatief van b2b marketeer Saskia de Jong en sinds begin 2019 live.

“Uit ervaring weet ik dat het enorm inspireert je te omringen met mensen die ook nieuwsgierig en betrokken zijn”, vertelt Saskia de Jong. “Juist dan kun je groeien en het beste uit jezelf halen. Maar alles verandert: je werk, de maatschappij, zakendoen. Er wordt steeds meer van je verwacht. Je kunt overal informatie vinden, veel te veel zelfs. Dat vormde de basis voor ETAGO. Wij gaan verzamelen, verklaren en verbinden. Een andere aanleiding om ETAGO te starten is dat ik ervaar dat deelnemers aan mijn marketingtrainingen zich extra gestimuleerd voelen te sparren met mensen die in zelfde sectoren werken. Zij snappen wat de ander bezighoudt.”

Bundeling van experts
Saskia besteedde een jaar aan research, interviews en ontwikkeling. Door scherp te krijgen wat het technisch mkb bezighoudt, wat knelpunten zijn en waar vraag naar is zijn de pijlers van ETAGO geworden: ondernemen, persoonlijke groei en marketing.
Om die breedte te coveren zoekt het platform ETAGO gelijkgestemde experts: mensen die ook op het punt in hun carrière zijn gekomen dat ze hun kennis en ervaring maximaal willen delen. Voor een platform in de technische sector is dit een nieuwe en onderscheidende insteek.

Ebook geeft professional houvast om zich te laten zien
Soft skills tellen meer dan ooit: empathie, kritisch denken, probleemoplossend vermogen, communicatieve eigenschappen, samenwerken in teams, creativiteit. Juist die stimuleren innovatie en zijn het fundament voor duurzame vooruitgang. Voor de professional die bagage zoekt om aan de bal te blijven maakte ETAGO het ebook ‘Laat jezelf zien – bagage voor je eigen stijl’ , met 20 actiepunten en de checklist Persoonlijke Huisstijl. Het ebook geeft er praktische kennis en inspiratie voor om als ondernemer, werknemer of zelfstandige direct stappen te zetten (verder) te bouwen aan jezelf, je business en je marketing.

Je blijven ontwikkelen verstevigt je succes
ETAGO is er voor de ondernemer, de manager, de ondersteunende professional, de zzp’er. Voor iedereen in het technische mkb die zich verder wil ontwikkelen en wil bijblijven in wat er in zijn vak, werk en sector gebeurt. Saskia de Jong heeft ETAGO opgericht vanuit haar overtuiging dat je blijven ontwikkelen de sleutel is tot langdurig persoonlijk en zakelijk succes.

Online kennis en netwerkworkshops
Op ETAGO.nl staan praktische artikelen met kennis, inspiratie en voorbeelden. Met downloads zoals ebooks, checklists en werkbladen. Over allerlei onderwerpen organiseert ETAGO netwerkworkshops en cursussen. Sommigen zijn online te volgen, andere zijn op locaties in het land. Het format van ETAGO’s netwerkworkshops is eerst kennis opdoen en aansluitend strategisch netwerken. Inmiddels zijn de eerste webpagina’s live en de eerste deelnemers gestart, ook de eerste experts zijn aangehaakt.