Netherlands MicroNanoConference ’11

"Microsystems and Nanotechnology: Academic and Industrial Collaboration in Research and Application" is de belangrijkste focus van deze zevende Netherlands MicroNanoConference, dit jaar georganiseerd door NanoNextNL en MinacNed. Eerdere edities konden rekenen op gemiddeld vierhonderdvijftig wetenschappelijke en industriële deelnemers, die zowel de conferentie als de beurs bezochten.

Deze tweedaagse conferentie (met alle sessies in het Engels) bevat een unieke mix van industriële en academische presentaties. De deelnemer krijgt toegang tot de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van microsystemen en nanotechnologie. Daarnaast biedt de conferentie de deelnemer ruime gelegenheid om zijn professionele netwerk te versterken. Tijdens de grootste Microsystems and Nanotechnology beurs van de Benelux komt de deelnemer in contact met diverse (inter)nationale innovatieve technologische bedrijven.

De nadruk ligt op het leggen van de verbinding tussen wetenschappelijk onderzoek en potentiële toepassingen. Dit levert altijd vele inspirerende discussies op. Het inhoudelijke programma van de conferentie is voor zowel academici als voor industriële toepassers interessant. De aandachtsgebieden van de conferentie zijn food and water, sensors and actuators, nanoinstrumentation and tools, bio-nano science, systems and technology, micro- and nanofluidics, biosensing, risk analyses, nanomedicine, micro and nanophotonics, nanomaterials, micro- and nanofabrication.

Keynote lezingen worden gehouden door sprekers van de Universiteit van Cambridge, MESA + Instituut voor Nanotechnologie, Universiteit Twente, WiSpry, K.U. Leuven, 4-LABS, Georgia Institute of Technology, IMTEK universiteit van Freiburg en de Tweede Kamer der Staten Generaal. Zij belichten het gehele gebied waar microsystemen en nanotechnologie van invloed op zijn. Naast het wetenschappelijke perspectief komen ook de toepassingsperspectieven aan bod.

Een toonaangevende beurs met meer dan dertig exposanten, waar de nieuwste producten en diensten worden getoond, is de plek voor demonstraties en verdere discussies.
Op dinsdag 15 en woensdag 16 november is De ReeHorst in Ede de unieke kans om de Nederlandse micro-en nanotechnologen, hun toepassers en tal van (inter)nationale toonaangevende spelers te ontmoeten.

Ga voor het programma, een overzicht van de exposanten en de link voor het online aanmelden naar: www.micronanoconference.nl.