Bedrijven

Netcongestie bestrijden met accu-omvormers

Het Nederlandse bedrijf REConvert is deze zomer overgenomen door Solarwatt GmbH. De Duitse fabrikant van hoogwaardige zonne-energiesystemen werkte al langer samen met de specialist in state-of-the-art vermogenselektronica.

Door de overname komen intelligente oplossingen voor grootschaliger opslag binnen bereik van commerciële partijen die tegen de Nederlandse netcongestie aan lopen. REConvert en Solarwatt-dochter Solarwatt Innovation werken al enkele jaren nauw samen bij de ontwikkeling van thuisaccu’s voor de opslag van zonne-energie. Zo heeft REConvert bijvoorbeeld meegewerkt aan de in 2021 geïntroduceerde Solarwatt Battery Flex. De overname biedt zowel strategische als operationele voordelen. Naast synergie en uitbreiding van het Solarwatt-portfolio ambiëren beide partners ook een specifieke aanpak van de netcongestie. De opwekking van duurzame energie groeit in Nederland zo sterk dat de transportcapaciteit steeds vaker tekortschiet. De vraag naar transport overstijgt de capaciteit en veel commerciële eindgebruikers krijgen geen (volledige) aansluiting op het elektriciteitsnet. Mkb-bedrijven die uit hun kleinverbruikaansluiting groeien, kunnen nu vaak bij de netbeheerder geen aanspraak maken op een zwaardere aansluiting vanwege het overvolle net. De oplossing van Solarwatt vergroot de piekcapaciteit van de huidige netaansluiting door toepassing van omvormer en accu.

Dit artikel heeft betrekking op het volgende thema
Meer nieuws over Bedrijven

Columns / Opinie

Ewout de Ruiter 9 november 2023

Wel in mijn achtertuin?

Maar nu de transformatorhuisjes. Klachten als belemmering van het uitzicht en eventuele nadelige gezondheidseffecten door magnetische velden zijn de meest gehoorde klachten.
Meer columns & opinie