Lasertechnologie bepaalt de toekomst van de maakindustrie

Door een goede inzet van lasertechnologie kan de Nederlandse maakindustrie wereldwijd concurreren. Dit is de stellige overtuiging van Piet Mosterd, algemeen directeur van AWL-Techniek uit Harderwijk, producent van wereldwijd geleverde geautomatiseerde lasmachines. Mosterd zal zijn visie uitdragen tijdens het Industrial LaserEvent 2011 dat op dinsdag 5 april op de Universiteit Twente plaatsvindt.

Het Industrial LaserEvent is een eendaags symposium waar kennisinstellingen, leveranciers en gebruikers elkaar ontmoeten om informatie uit te wisselen over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van materiaalbewerking met lasers. Een andere spreker tijdens dit evenement is Arjen Janssens van het bedrijf Solmates. Dit bedrijf won onlangs de Young Technology Award 2010. Deze erkenning is bedoeld om jonge, kansrijke en innovatieve bedrijven uit Oost-Nederland te stimuleren. Solmates is in staat om bewegingen op een chip te realiseren, hetgeen tot nu toe nog niet goed mogelijk was. Door een speciaal laagje op de chips aan te brengen, worden er oneindig veel mogelijkheden gecreëerd.
Het evenement benadrukt de directe inzetbaarheid van lasertechnologie in de maakindustrie en de noodzaak hiervan. Naast het gebruikelijke overzicht van de trends voor de nabije toekomst zijn er diverse sprekers uit de industrie die tonen hoe zij lasertechnologie in hun eigen praktijk succesvol inzetten. Zij laten zien dat lasertechnologie hun bedrijf grote voordelen biedt. Op de website www.industrial-laserevent.nl is het programma te zien met de achtergronden van de sprekers.

Namens het organisatieteam geeft Paul Hartgers nadere informatie via tel.: (06) 55 188 639 of stuur een bericht per e-mail naar laserevent@lac-online.nl.