Indiaas onderzoeksinstituut opent hoofdkantoor in Utrecht

Prinses Máxima opent vandaag het Europees hoofdkantoor van het gerenommeerde Indiase onderzoeksinstituut TERI (The Energy and Resources Institute) in Utrecht.

Naast het uitwisselen van wetenschappelijke kennis op het gebied van duurzame ontwikkeling en energie, gaat het Europese hoofdkantoor samenwerkingen en activiteiten tussen Europese en Aziatische bedrijven en instellingen bevorderen. Met de komst van het Europese hoofdkantoor naar het Utrecht Science Park wordt het duurzaamheidprofiel van de Universiteit Utrecht, het Utrecht Science Park en de regio Utrecht nog sterker vormgegeven.

The Energy en Resource Institute (TERI) in India is een internationale non-profitorganisatie op het gebied van duurzame ontwikkeling, milieu en energie. TERI heeft ongeveer 900 medewerkers, het hoofdkantoor is gevestigd in New Delhi. Atul Kumar, als onderzoeker verbonden aan TERI, bekleedt op dit moment de Prince Claus Chair aan de Universiteit Utrecht. Hij onderzoekt de mogelijkheden om de wereldwijde CO2-uitstoot terug te brengen met behulp van hernieuwbare energietechnologieën.

Het Europees hoofdkantoor van TERI in Utrecht is tot stand gekomen met steun van de Universiteit Utrecht, Provincie Utrecht, Gemeente Utrecht en het TWA-Netwerk.