Bedrijven

-Advertorial-

Het Better World Products-assortiment biedt klanten duurzame keuzeopties

Het Better World-assortiment van RS omvat duurzamere producten die worden ondersteund door betrouwbare certificeringen en ecolabels. Hierdoor kan men weloverwogen aankoopbeslissingen nemen op basis van de duurzaamheidsprestaties van elk product. Een aanzienlijk deel van dit assortiment is gericht op energiezuinige of waterbesparende producten, die niet alleen de CO2-uitstoot verminderen, maar ook de milieu-impact verkleinen om klimaatverandering tegen te gaan.

Duurzaamheid wordt in de hele sector steeds belangrijker. Voor iedereen blijft het echter een uitdaging om te bepalen welke producten of diensten beter zijn voor het milieu, de maatschappij en maatschappelijke verantwoordelijkheid. RS maakt het eenvoudig om de Better World-assortiment te identificeren: elk product in het assortiment is voorzien van een Better World-logo. Met één klik kunt u de duurzaamheidscertificering of het energielabel van het product raadplegen, die werd geaccrediteerd door deskundige organisaties.

RS heeft samengewerkt met deskundigen om dit kader te ontwikkelen en heeft meer dan 40 duurzaamheidscertificeringen en energielabels geselecteerd voor de belangrijkste producten. Deze certificeringen bevestigen dat de kernproducten voldoen aan de duurzaamheidsnormen of deze zelfs overtreffen en dat ze gunstiger zijn voor zowel mens als milieu.

En dat is nog maar het begin. Het komende jaar zal RS zijn model verder ontwikkelen om meerdere duurzaamheidsverbeteringen in verschillende stadia van de levenscyclus van een product te kunnen beoordelen. Het doel is om een uitgebreid assortiment van tienduizenden duurzaam vervaardigde producten aan te bieden, waarmee de gebruiker in staat is de ecologische impact te verminderen.

“Duurzaamheid is een topprioriteit voor onze klanten. Ze willen vertrouwde producten kopen die duurzaam en verantwoord worden geproduceerd zodat ze hun energie-, water- of grondstoffenverbruik kunnen terugdringen. We beseffen dat het moeilijk kan zijn om te achterhalen welke producten echt de beste of de ‘groenere’ keuze zijn,” aldus Christian Horn, Chief Product and Supply Chain Officer bij RS. “Het Better World Product assortiment maakt het onze klanten gemakkelijk producten te kiezen die duurzamer en veiliger zijn.”

RS heeft meer dan 750.000 industriële en elektronische producten op voorraad van meer dan 2.500 toonaangevende leveranciers. In combinatie met de sterke betrokkenheid bij het bevorderen van duurzaamheid voor henzelf, hun klanten en partners, is RS bij uitstek gepositioneerd om de ontwikkeling van meer duurzame producten voor de wereldwijde industriële en elektronicasector te promoten.

Video
In onderstaande video introduceert Vice President Social Responsibility and Sustainability, Andrea Barrett, de producten van Better World en legt ze uit welke garanties ze u bieden – en hoe ze uw bedrijf kunnen helpen om dichter bij het behalen van uw ESG-verplichtingen te komen.

Meer nieuws van RS Components Nederland