Bedrijven

Groneman breidt productaanbod uit met krimpschijven en spansets van TAS Schäfer

Sinds 1961 ontwikkeld TAS Schäfer innovatieve producten voor aandrijf- en dempingtechniek. Eigen producten, zoals bijvoorbeeld de hydraulische krimpschijven, zijn ontwikkeld en als wereldwijd patent aangemeld.

Veel  producten van TAS Schäfer moeten worden getest en gecertificeerd. Hiervoor maakt het bedrijf het ontwerp, de berekeningen, de tolerantieanalyse en de toepassing van de berekeningen. Om die stap naar de producent te verkleinen zal Groneman als vertegenwoordiger voor de Nederlands markt optreden.

De krimpschijven zijn verkrijgbaar met een minimum overdraagbaar koppel van 11 Nm bij een rvs-krimpschijf tot een overdraagbaar koppel van 14 miljoen Nm bij een hydraulische krimpschijf. Dit alles voor as diameters van 14 tot 1000 millimeter. Bij de conische spansets liggen de overdraagbare koppelwaardes tussen de 11 Nm en de Nm 1,8 miljoen Nm, met verschillende combinatie mogelijkheden tussen de spandiameters van de binnenring en de buitenring.

Er zijn twee- en driedelige krimpschijf uitvoeringen, waarbij in de tweedelige uitvoering er modellen zijn die zonder momentsleutel kunnen worden aangedraaid tot het gewenste overdraagbare koppel. Ook zijn er starre krimp askoppeling uitvoeringen in het programma. Een groot aantal modellen van de krimpschijven en alle conische spansets zijn in rvs-uitvoering te verkrijgen.

Meer nieuws van Groneman B.V.
Meer nieuws over Bedrijven