Energie & Engineering, nieuw platform over energiezuinige oplossingen en duurzame energie

Vanaf dit jaar verschijnt het nieuwe vakblad en de nieuwe website Energie & Engineering. Energie & Engineering wordt het nieuwe platform dat de lezer zal informeren over de laatste technologische- en marktontwikkelingen op het gebied van energie-efficiëncy en duurzame energie.

Energie & Engineering bericht over componenten, producten, processen, systemen en technieken die beschikbaar zijn en bijdragen aan energiezuinige, energiebesparende en rendementverbeterende oplossingen voor de industrie en de elektrotechnische installatiebranche, alsook over innovatieve mogelijkheden voor het opwekken van duurzame energie.

Volgens uitgever Martin de Boer is er een duidelijke behoefte aan informatie over energie-efficiënte en energiebesparende oplossingen vanuit een technische invalshoek. “Er zal op grote schaal anders, slimmer en vooral duurzaam met energie moeten worden omgegaan. De druk op toeleveranciers en gebruikers om producten en methoden te ontwikkelen en toe te passen, om efficiënter met energie om te gaan wordt steeds groter. De markt vraagt dan ook in toenemende mate om energiezuinige producten en systemen.”
Om een onafhankelijk geluid te laten horen, zal Energie & Engineering berichten over alle aspecten met betrekking tot de energievoorziening van morgen en zal het aangeven hoe vandaag al bewust kan worden omgegaan met de huidige energievoorziening.
 
Bewust omgaan met energie is ook bewust omgaan met de economie, want in veel gevallen levert een bewuste investering veel geld op. Het leidt tot lagere productiekosten en dus tot een gunstige concurrentiepositie. En wat is verstandig, nu een grote investering doen in LED-verlichting die 30 jaar mee gaat of kiezen voor een goedkopere oplossing? De ontwikkelingen gaan immers zo snel en wie nu iets met een dusdanig lange levensduur aanschaft, loopt daardoor misschien over een aantal jaren hopeloos achter. Hetzelfde geldt voor de elektrische auto, grote zonnepanelen etc. Bedenk echter dat er vanuit verschillende hoeken vaak de mooiste verhalen verteld worden waarvan het niet duidelijk is of ze wel kloppen. Verhalen zijn vaak ook tegenstrijdig omdat het eigenbelang van de degene die het verhaal de wereld in brengt, veelal groot is. Daarom zal Energie & Engineering een onafhankelijk geluid laten horen over alle aspecten van energie-efficiëntie en duurzame energie. Onderwerpen met betrekking tot zonne- en windenergie krijgen hun plek, maar ook waterstof, brandstofcellen en niet te vergeten smard grids komen uiteraard aan bod. Daarnaast ook onderwerpen die betrekking hebben op het inrichten van productieprocessen, productielijnen, machines en systemen om deze energiezuiniger te maken. Daarbij worden de diverse onderwerpen zo veel mogelijk vanuit de techniek belicht. 

Energie & Engineering richt zich op alle technieken en markten op het gebied van (duurzame) energie zoals
– rendementverhoging, duurzame energie en duurzaamheid in al zijn vormen om kosten te besparen,
– producten voor energie-technische systemen,
– de nieuwste technologie en producten die groei mogelijk maken in de duurzame energie.

De lezer van Energie & Engineering
Energie & Engineering richt zich op
– bedrijven en functionarissen (technici, installateurs en engineers) die oplossingen zoeken om hun productieprocessen, productielijnen, machines en installaties zo energiezuinig en kostenbesparend mogelijk in te richten,
– bedrijven en functionarissen die groei mogelijk maken in de duurzame energie,
– de (duurzame) energiesector zelf.

Energie & Engineering zal in 2012 vier maal verschijnen. Vanaf 2013 zal het vakblad 6 maal per jaar verschijnen.
De website zal vanaf juni 2012 on-line zijn. Ook zal er een nieuwsbrief verschijnen.

U kunt zich nu al aanmelden voor een gratis abonnement via www.energieenengineering.nl 

Heeft u zelf ideëen voor onderwerpen dan horen wij dit graag. Wij willen dit vakblad maken met, voor en ook door de markt. En voelt u zich geroepen een kritische noot te kraken over bepaalde ontwikkelingen in de markt, dan ontvangen wij graag uw commentaar op dit betreffende onderwerp.

Energie & Engineering wordt uiitgegeven door uitgeverij NHU
Meer informatie: Martin de Boer, 0570 657572, m.deboer@energieenengineering.nl