EMC-ESD Event 2018

Dinsdag 20 november vindt het eerste EMC-ESD Event plaats in de Koningshof te Veldhoven. Tijdens dit specifieke EMC-ESD Event worden er noviteiten, praktijkcases en mogelijke problemen binnen EMC en ESD door deskundigen toegelicht.

Onderwerpen die aan bod komen, zijn onder andere ESD in ziekenhuizen, ontwikkelingen in de ESD-veilige verpakkingen en het DIY EMC Lab. In totaal zijn er zo’n 20 lezingen, o.a. van Rob Kersten van MIW Consultant. Hij gaat uitgebreid in op de risico’s van het (toekomstig) energienetwerk en wat dat in de praktijk betekent voor EMC. De ‘nieuwe energie bronnen’ en de ‘besparende energie systemen’ hebben immers grote, negatieve invloeden op het karakter van de wisselstroom en daardoor hebben ze een significante invloed op de veiligheid van de elektrische circuit. Verder zullen Antoon Naus van EEMCCOIMEX en Alex Snijders van Würth Elektronik de afscherming van een PCB bekijken en gaan ze het hebben over de beschermingsmaatregelen die nodig zijn en Erwin Drenth van Rohde & Schwarz legt u de vraag voor of u al RED-proof bent? Naast de lezingen is er een kennismarkt en biedt de dag u de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen met andere specialisten uit het vakgebied.
Het EMC-ESD Event wordt gehouden op 20 november in Hotel NH Eindhoven Conference Centre Koningshof. De dag begint om 9.30 uur met de ontvangst en wordt om 16.30 uur afgesloten met een netwerkborrel.

Meer informatie alsmede het totale programma is te vinden op www.fhi.nl/emc-esd/