Bedrijven

Eerste Nederlandse AI-thuisbatterij

De gebroeders van der Ende lanceren de ‘Planetpod’, de eerste in Nederland ontwikkelde AI-thuisbatterij waaraan ze al 1,5 jaar werken. De compacte thuisbatterij kan zonne-energie opslaan en leveren aan het huis wanneer het nodig is.

De broers Roel (29) en Maurice van der Ende (26) onthullen vandaag Planetpod (https://planetpod.energy/), de eerste in Nederland ontwikkelde AI-thuisbatterij. De compacte thuisbatterij, gemaakt van gerecycled materiaal, kan zonne-energie op...

Dankzij het zelflerende algoritme laadt de batterij op met goedkope stroom en verkoopt dit automatisch met winst. Planetpod is een compacte alles-in-één thuisbatterij waar de opgewekte zonne-energie in wordt opgeslagen, die vervolgens zowel dag als nacht kan worden gebruikt én verhandelt. De energie die resteert, verkoopt de Planetpod als de tarieven gunstig zijn. De thuisbatterij voorziet huishoudens gemiddeld een dag van energie. Dit geschiedt door de zonne-energie, het weer en energiegebruik te voorspellen. Aan de hand van deze data weet de batterij exact hoeveel energie er gebruikt en verkocht kan worden op meerdere energiemarkten. Met bovengenoemde oplossing wil de startup het overbelaste energienet oplossen en een extra verdienmodel creëren voor gebruikers. Handelen in energie is mogelijk met elke dynamische energieleverancier. De terugleverheffingen op zonnepanelen worden hiermee vermeden. De eerste 3.000 aanmeldingen heeft de onderneming al ontvangen. Omdat zowel de hard- als software in eigen huis is ontwikkeld, heeft Planetpod de mogelijkheid om alles optimaal af te stemmen op Nederlandse huishoudens. De Planetpod werkt in combinatie met de zelf ontwikkelde, gebruiksvriendelijke app. Zo kan gekozen worden uit de cash- of vakantiemodus. Met deze thuisbatterij is het mogelijk de elektrische auto aan te sturen om op de goedkoopste tarieven te laden. De behuizing van de Planetpod is van gerecycled kunststof en de isolatie van gebruikte matrassen. Bovengenoemde oplossing kan in 6 tot 7 jaar worden terugverdiend. In 2025 komt Planetpod op de markt.


Dit artikel heeft betrekking op het volgende thema
Meer nieuws over Bedrijven