Conferentieprogramma HET Instrument goed gevuld

Het conferentieprogramma van HET Instrument is met ruim tweeëntwintig seminartitels goed gevuld. Het aanbod is met vele verschillende seminaronderwerpen en thema's breed en actueel. De seminars spelen in op de ontwikkelingen binnen industriële elektronica en industriële automatisering. Dit is een greep uit het totale programma.

Uiteraard komen de nieuwste technologieën weer aanbod in het jaarlijkse Tomorrow’s Electronics Seminar. Dit seminar is trendsettend en spraakmakend. Waarmee is de wetenschap nu weer bezig? Met welke nieuwe technologie komt de elektronica-industrie binnenkort naar de markt? Hoe doen de nieuwste jonge ventures het met hun business cases? Het programma voor dinsdagochtend 26 september is zich aan het vormen en de eerste sprekers zijn bekend.
Arjen Janssens van SolMateS verzorgt een presentatie met de titel ‘Novel deposition equipment for More than Moore materials’. Als spin-off van de Universiteit Twente heeft SolMateS zich gespecialiseerd in apparatuur voor de MEMS/Semiconductor markt. Door de expertise heeft men kant en klare oplossingen op basis van disruptieve technologie.
Herman Tuininga van Salland presenteert een Nederlandse ontwikkeling met sensortechnologie. In samenwerking met BMA Ergonomics uit Zwolle is een slimme bureaustoel ontwikkeld. Met behulp van elektronica wordt in real-time het zitgedrag gemeten en terugkoppeling gegeven aan de gebruiker.

In het seminar Design Embedded Systems komen alle aspecten binnen de elektronicabranche aan bod van PCB’s en componenten tot design & ontwikkeling en productie. Het ontwikkeltraject zelf staat tijdens dit seminar centraal. Diverse presentaties van bijvoorbeeld Topic Embedded, Elincon Electronics en Eurocircuits over nieuwe producten en technologieën geven de verbeterslagen op gebied van hardware, software en testing aan, waardoor het ontwikkeltraject soepeler verloopt. Dit seminar, wat gehouden wordt op vrijdagochtend 28 september, is een verlengde van het jaarlijkse Design Automation & Embedded Systems (D&E) Event waar ontwikkelaars en toepassers van embedded systems kennis van de laatste technologieën opdoen.

De centrale vraag tijdens het seminar High Tech Equipment Engineering ‘Ontwikkelen van applicaties op basis van functionaliteiten’ is: Op welke wijze wordt de vertaalslag gemaakt van een functionele marktvraag naar een goed werkend apparaat en zijn toepassingen?
Er gebeurt heel veel in Nederland dat ‘high tech’ of ‘mechatronica’ wordt genoemd. Geen activiteit legt echter de verbinding tussen technologiecomponenten, systeemintegratie, design, engineering, applicatie en de softwaretooling om dat proces werkelijk te realiseren. Als je doorbraaktechnologie te verkopen hebt, in hardware componenten of in software systematiek, hoe krijg je dat dan in een applicatie toegepast? Op vrijdagochtend 28 september (zaal G106) wordt hier inhoudelijk op ingegaan

Tijdens het seminar Microreactoren en Flow Chemistry ‘Hoe kunnen microreactoren en flow chemie ingezet worden om de productieprocessen te optimaliseren?’ wordt uiteengezet waar de kansen en mogelijkheden voor de toekomst liggen en welke drempels (weg)genomen moeten worden om procesintensificatie middels microreactoren te kunnen realiseren.
Op microreactoren gebaseerde flow processing wordt momenteel gezien als een keytechnology binnen het veld van procesintensificatie. Een van de mogelijke alternatieve productiemethoden waar de chemische industrie aan werkt is flow processing. Hierbij worden in een continu flow proces chemicaliën samengevoegd op gecontroleerde wijze en vinden tijdens de flow de verschillende reacties stap voor stap plaats. Dit resulteert in een grotere efficiency door besparing op grondstoffen, energie en een verbetering van de kwaliteit. Daarnaast kan dit ook de opslag van (reactieve) tussenproducten overbodig maken, waardoor interne en externe veiligheid worden verhoogd. Deze aspecten komen aan bod op donderdag 27 september in de middag in zaal G104.

Op www.hetinstrument.nl is het complete conferentieprogramma te vinden. Via de bezoekersregistratielink kunt u zich als bezoeker aanmelden voor een gratis deelname aan een of meerdere seminar(s).