Concurrentiepositie technologiebedrijven

Technologiebedrijven zijn voor de Nederlandse economie van groot belang en hebben een stevige impact op de kennisproductiviteit en ontwikkeling van duurzame innovaties. Het industriebeleid is erop gericht onze kenniseconomie tot de meest concurrerende in de wereld te laten behoren. Het ontwikkelen van een goede balans tussen een technische- en marktgeoriënteerde focus is hierbij van groot belang.

Met hun samenwerking steken TSM Business School en Stichting Techniek en Marketing (STEM) hun nek uit voor het technische bedrijfsleven. Door bundeling van kerncompetenties op het gebied van industriële business marketing en management development, is een krachtig concept ontstaan, dat technologiebedrijven helpt een duurzame voorsprong in hun markten te realiseren.

Het eerste concrete ‘product’ uit de samenwerking is het programma Industrial Business Marketing and Innovation. Dit marketing ontwikkeltraject, bestemd voor managers en professionals in technologiebedrijven, is nieuw in Nederland en biedt het beste van twee werelden. Vanuit het industriële marketing gedachtegoed van STEM is diepgaande kennis van marketing- en commerciële vraagstukken bij technische organisaties ingebracht. TSM is toonaangevend als het gaat om de persoonlijke ontwikkeling van technische managers en professionals. Door deze twee werelden bijeen te brengen is een programma ontstaan dat enerzijds kennis op het gebied van industriële business marketing vergroot en tegelijkertijd managers en professionals in staat stelt deze kennis te gebruiken ten gunste van verbetering van de concurrentiepositie.

www.tsm.nl