Bedrijven

Brother Industries bereikt tien jaar productie zonder restafval

Brother Industries (U.K.) Ltd meldt dat ze in Europa al tien jaar geen restafval meer overhouden binnen het productieproces. De printerfabrikant loopt hierin voorop en is marktleider als het gaat om duurzame productie.

Sinds 2013 is er vanuit de recycling en remanufacturing faciliteit in Wales geen afval meer afgevoerd naar stortplaatsen. Het zusterbedrijf Brother Industries (Slovakia) s.r.o voert ook een zero waste beleid. Dit betekent dat het gehele Europese recycling programma van Brother al een decennium lang geen restafval meer heeft opgeleverd.

Er worden jaarlijks wereldwijd 350 miljoen printercartridges als restafval op stortplaatsen gedumpt, met materialen waarvan het wel 1.000 jaar kan duren voor deze zijn vergaan. Via het Europese Brother recycling en herproductie programma zijn inmiddels meer dan 35 miljoen tonercartridges succesvol verwerkt, wat neerkomt op een besparing van ongeveer 17.500 ton afval. Door cartridges te recyclen, kunnen klanten voorkomen dat ze op de vuilstort en in verbrandingsovens belanden.

Brother’s zero waste beleid
De Europese locaties zijn op dit moment gecertificeerd met een CO2 neutrale status.
Beide Europese faciliteiten draaien nu op hernieuwbare groene energie, die wordt opgewerkt via een combinatie van zonnepanelen en grondwarmtesystemen.

Recyclen bij Brother is simpel, snel en volledig gratis. Klanten kunnen hun opgebruikte toner- of inktcartridges gratis terugsturen en Brother regelt de rest. De tonercartridges doorlopen een innovatief 150-stappen remanufacturing proces, om ervoor te zorgen dat elke cartridge weer zo goed als nieuw de fabriek verlaat. Alles wat niet direct kan worden hergebruikt vanwege schade of slijtage, wordt voor de volle 100% gerecycled.

Door de opgebruikte tonercartridges te demonteren, versleten onderdelen te vervangen, deze te reinigen en weer in elkaar te zetten, kan Brother 86% van de teruggestuurde tonercartridges hergebruiken. Na controles worden deze weer op de markt gebracht met gegarandeerd dezelfde kwaliteit als nieuwe cartridges. Zo heeft Brother vorig jaar ongeveer 4.500 ton CO2 bespaard, wat gelijk staat aan de uitstoot van bijna 1.000 auto’s.

Meer nieuws van Brother International (Nederland) BV
Meer nieuws over Bedrijven