Algemeen

Handel en samenwerking

Biometrische gezichtscontrole in haven Antwerpen

PSA Breakbulk, in de Antwerpse haven, is de eerste terminal in België die gebruik maakt van biometrische gezichtscontrole voor externen. Wie het Project Cargo Ecoystem op de terminal wil betreden, moet dus eerst een gezichtsscan uitvoeren. Deze maatregel kadert in de steeds strenger wordende ISPS-regelgeving 1 en moet voor een verhoogde veiligheid op de terminal zorgen.

Wordt een externe partij uitgenodigd door PSA Breakbulk op het Project Cargo Ecosystem, dan moeten ze zich eerst vooraf aanmelden door hun ID te scannen en een selfie te nemen. Matchen die twee, dan wordt de vooraanmelding goedgekeurd door en wordt er een QR code gegenereerd. Eens aangekomen op de terminal, moet de bezoeker de QR-code laten scannen en wordt een gezichtsscan uitgevoerd. Als dat allemaal overeenkomt, wordt er toegang verleend.

NineID, de leverancier van de geavanceerde Biometrische Toegangscontrole, combineert geavanceerde gezichtsherkenningstechnologie met geoptimaliseerde bezoekers- en aannemersworkflows, wat resulteert in een vloeiende en veilige verificatieprocedure. Met haar gebruiksvriendelijke interface en indrukwekkende nauwkeurigheid stroomlijnt het platform de toegangscontrole, wat de efficiëntie verhoogt en tegelijkertijd de hoogste beveiligingsstandaarden handhaaft. Naast PSA Breakbulk heeft NineID ook klanten als TVH, A.S. Watson Group en World Forum Den Haag.

NineID ontvangt de allereerste erkenning om biometrische toegangscontrole in Belgische havens te voorzien van de minister van Justitie en Noordzee Paul Van Tigchelt. De erkenning is een duidelijk bewijs van de betrouwbaarheid van NineID’s biometrisch toegangscontrolesysteem. Aangezien biometrische gegevens heel gevoelige informatie zijn, mogen enkel erkende organisaties, die grondig gecontroleerd werden door DG Scheepvaart en het Centrum voor Cyberbeveiliging, biometrische gegevens verwerken.


Meer nieuws over Algemeen
Meer nieuws over Handel en samenwerking