Besturingenfabrikant E.D.&A. viert 30-jarig jubileum

E.D.&A. bestaat in 2011 30 jaar. De basis van E.D.&A. werd gelegd in 1981 onder de vleugels van Flor D'Handschotter en zijn echtgenote Agnes Francken. De focus ligt sinds het begin op het ontwikkelen en assembleren van custom-made elektronische besturingen. Zo was de eerste ontwikkeling een besturing voor een koffiemachine. De organisatie heeft zich de afgelopen decennia sterk ontwikkeld.

Naast de ontwikkeling, productie en assemblage van elektronische besturingen voor machines en apparaten, schrijft E.D.&A. software en geeft het de mechanica rond de besturingselektronica vorm. E.D.&A. profileert zich de laatste tijd meer en meer als totaalleverancier. Zo staat het bedrijf ook in voor het inbouwen van de besturingen in een behuizing of elektrokast met daarbijhorende kabels, drukknoppen, voedingen, klemmenstroken, membraantoetsenborden, accu’s enz.

Begin 2009 is het bedrijf in handen gekomen van zoon Gert D’Handschotter, de huidige managing director. De laatste jaren is het bedrijfsgebouw uitgebreid tot meer dan 2000 m² kantoor-, test- en opslagruimte. Een jaar later opende E.D.&A. zijn verkoopskantoor in het Duitse Hamm in Nordrhein-Westfalen. Gert D’Handschotter verwacht dat het bedrijf de komende jaren nog meer zal investeren in technologie en personeel.