AVE Added Value Electronics bestaat 20 jaar

AVE Added Value Electronics viert in 2011 zijn 20-jarig bestaan. AVE is begonnen in een herenhuis aan de Sint Jorisweg in Dordrecht, vlakbij het centrum.

Doordat oprichter Jan Scheffe al uit de wereld van import/distributie van elektronicacomponenten kwam en contacten had met andere bedrijven, werd er gestart met het overnemen van vertegenwoordigingen. Vanaf het begin zijn Peter de Leng en Johan Bickel bij AVE in dienst gekomen als respectievelijk buiten- en binnendienstmedewerker. Fabrikanten als DDC, BHC, Warth International, TracoPower en Zetex zijn destijds overgegaan van onder andere Diode en Sonetech. Al snel vond AVE zijn weg door zich te concentreren op technische componenten en modulen, waarbij kennis noodzakelijk is om deze te kunnen importeren en vervolgens te distribueren op de Nederlandse markt. Later is dat uitgebreid naar België en Luxemburg en inmiddels ondersteunt AVE wereldwijd projecten die in de Benelux zijn ontwikkeld.
Met de productgroepen speciale componenten, voedingen en gelijkspanningsomzetters, draadloze communicatie, mechatronica en componenten voor de militaire/ruimtevaartsector levert AVE aan bedrijven die voornamelijk zelf ontwikkelen en actief zijn in de elektronica- en elektrotechnische markt. AVE biedt technische ondersteuning en denkt oplossingsgericht. Er wordt samengewerkt met partners die producten en/of printen ontwikkelen met de door AVE vertegenwoordigde componenten, specifiek voor draadloze toepassingen. AVE is momenteel gevestigd aan de Vissersdijk Beneden 17 te Dordrecht, maar zal naar verwachting eind 2012 gaan verhuizen naar een groter pand in de Drechtsteden.