Bedrijven

Acal BFi neemt Arcobel Embedded Solutions over

Dual Inventive Holding BV verkoopt Arcobel Embedded Solutions BV aan Acal BFi Netherlands BV, gevestigd in Eindhoven, onderdeel van de Europese Acal BFi Group, met hoofdkantoor in Groot-Brittannië.

Douwe Schoenmakers, Managing Director Arcobel Group, snijdt de taart aan onder toeziend oog van Pieter-Jan Rovers, Managing Director Acal BFi Netherlands and Belgium.

De relatie van Arcobel met haar klanten zal onveranderd blijven. Het bedrijf zal onafhankelijk blijven samenwerken met klanten en leveranciers in Nederland, België en Duitsland, maar met een nieuwe eigenaar wiens klanten- en leveranciersstrategie is afgestemd op die van Arcobel en die zal investeren in toekomstige ontwikkeling en groei. Het merk Arcobel met zijn 50-jarige geschiedenis en marktbekendheid blijft bestaan.

Acal BFi is leverancier van ontwerpgestuurde technische verkoopondersteuning voor 6.000 klanten in Europa en ontwerpt en levert op maat gemaakte oplossingen en componenten uit een breed scala aan producten, waaronder ingebedde systemen, voedingen en beeldcamera’s. Het bedrijf, met een omzet van meer dan € 200 miljoen, is al meer dan 50 jaar in Europa gevestigd. Het heeft twaalf kantoren in tien landen. Acal BFi geeft aan over voldoende financiële middelen te beschikken om de plannen van het bedrijf voor organische en acquisitieve groei te ondersteunen.

Het strategische plan van Acal BFi is om zijn bestaande Embedded Computing-activiteiten in Groot-Brittannië verder te ontwikkelen door gevestigde Europese bedrijven over te nemen met een vergelijkbare ontwerpgerichte oplossingsaanpak en een sterk merkimago. Het doel is om een ​​Europese Embedded Computing-groep van bedrijven te creëren die hun merk, lokale klant- en leveranciersrelaties zal behouden en zal voortbouwen op de expertise van de overgenomen verkoopteams. Arcobel is de eerste overname van de Groep in het kader van deze strategie.

Douwe Schoenmakers, Managing Director van de Arcobel Group: “ik kijk ernaar uit om met Pieter-Jan Rovers, Managing Director Acal BFi Nederland en België en de bredere Acal BFi Group samen te werken om de kansen te verkennen die nu beschikbaar zijn voor het Arcobel-team , haar klanten en leveranciers.

Dit artikel heeft betrekking op het volgende thema
Meer nieuws van Acal BFi
Meer nieuws over Bedrijven