Column & Opinie Ewout de Ruiter

Over Ewout de Ruiter

Al sinds 1985 schijft Ewout technische artikelen over elektronica, elektrotechniek en industriële automatisering. In al die jaren heeft hij voor bijna alle media uit de branche geschreven.

Sinds 2007 is Ewout hoofdredacteur bij e-totaal.

Wat is meer?

Zeventig jaar bij dezelfde baas werken, is iets dat uiterst zeldzaam is. Zelfs nu de krapte op de arbeidsmarkt heel groot is en er van diverse kanten aangeraden wordt om mensen die met pensioen gaan toch in dienst te houden, zal nagenoeg niemand deze mijlpaal halen.

Het is dan ook heel bijzonder dat in Engeland een dame dit wel voor elkaar gekregen heeft. Reden voor een feestje, al zal niet iedereen dit als een feestje zien. Zolang dezelfde werkplek in beslag nemen, geeft de jongere garde niet de gelegenheid om het stokje over te nemen. Je zult toch maar die baan willen hebben en daar al heel erg lang op moeten wachten.

Hoe dan ook, Engeland viert feest zoals alleen de Engelsen dat kunnen doen, want deze heugelijke gebeurtenis mag niet onopgemerkt voorbij gaan. Iedereen viert mee, zelfs de minister president heeft een duit in het zakje gedaan. Wel een rare, want volgens mij heeft hij zelf niet door wat de consequentie van zijn ‘cadeau’ is. Ter ere van het regeringsjubileum van de koningin wil hij dat Engeland het metrisch stelsel, dat van de meter, de liter en de kilogram, gaat verlaten om weer terug gaat naar het Imperial stelsel. Terug dus naar de inch, de foot en de yard, en alle andere eenheden die bij dit stelsel horen.

Wat de Engelsen hiervan vinden weet ik niet, maar ik vind het niet slim. Ze zonderen zich nog weer verder van Europa af. Daarnaast doet het ook iets met je gevoel. Een snelheid van 100 km/h rijden met je auto voelt toch veel sneller aan dan 62 miles/h. En Boris, wat denk je van een meter bier. Dat is toch echt iets meer dan een yard bier. Wel 9 centimeter.