Columns & Opinie

Paul Petersen

Visie voor technici aan tafel

Zo lang ik bij FHI werk, hoor ik leden aanhalen, dat er visie wordt gemist bij de politiek. Niet alleen bij leden. Ook hun klanten missen die visie en mijn voetbalvrienden ook trouwens. Nou ja, ik hoor het dus vaak en al heel lang.

Ewout de Ruiter

Wel in mijn achtertuin?

Onlangs werd er in het tv-programma EenVandaag aandacht besteed aan het fenomeen transformatorhuisjes. Overal worden die bijgeplaatst en tot 2040 moeten de netbeheerders ca. 48.000 van dergelijke huisjes in Nederland gaan plaatsten. Een gigantische klus, want het plaatsen is zo gedaan, maar het leggen en verleggen van de kabels en het aansluiten is wel wat anders.

Paul Petersen

Overschot en schaarste

Een Google-zoektocht creëert een overschot aan artikelen over de componenten schaarste van 2022 tot 2023. De elektronicawereld zit nu juist met teveel componenten en dat wordt echt niet alleen in de Benelux gevoeld. Voor mij is het een sterke déjà vu-ervaring. In 2000 begon ik bij FHI en in de jaren 2000 tot 2002 schoten de omzetcijfers van leden omhoog.

Ewout de Ruiter

Mijnbouw of diep graven?

Een website zoals oileprice.com is niet bepaald een site die ik dagelijks bezoek. Sterker nog, ik was er nog nooit geweest. Als elektronicus weet ik niet wat ik daar te zoeken heb. Ik merk aan de pomp wel wat de prijs van benzine is.

Paul Petersen

Verbinding

Als er iets niet werkt, dan zeg ik meestal ‘het zal wel aan de verbinding liggen’ of de bekende ‘have you tried turning it off and on again?’. Ik ben geen echte techneut natuurlijk. Zo gauw iets werkelijk gemaakt moet worden, dan maak ik het eerder nog erger kapot. Ik hoop iets te doen in de verbindingen tussen mensen.

Uitgelicht