Columns & Opinie

Ewout de Ruiter

Blij als een kind?

Ik denk dat het mij niet veel moeite zal kosten om mijn kleinkind van net 4 uit te leggen dat een dikke slang meer limonade kan leveren dan een dunne. Zeker als ik hem laat zien dat door een klein gaatje maar weinig vloeistof stroomt, dan zal hij waarschijnlijk zelf al zeggen dat er een groot gat nodig is voor een veel grotere limonadestroom. Het gezegde, 'een kind kan de was doen' is hier zeker op van toepassing. Waarom is het dan zo ingewikkeld als we het over elektriciteit hebben. Daar geldt toch immers hetzelfde voor, weten wij techneuten allemaal. Niet voor niets wordt in de elektrotechniek veelal de vergelijking met water gemaakt.

Paul Petersen

Optimisme

Zonder te weten wie dit leest en wat de overtuigingen van een lezer zijn, denk ik dat iedereen hoteldebotel van de ene crisis de andere crisis in rolt. Ondertussen doe ik gewoon mijn werk, speel wat voetbal en doe normale dingen zoals de dagelijkse boodschappen.

Paul Petersen

Het is de tijd voor technologie

De huidige maatschappelijke uitdagingen zijn wat groter dan voorheen. Schaarste aan personeel, componenten, grondstoffen en allerlei apparatuur speelt sterk in bedrijfsketens. De spanning in diverse regio's in de wereld gaat samen met een zoektocht naar energie. Volgens mij is Corona nog niet helemaal uit de wereld en ervaren we in de Benelux issues met stikstof, het klimaat, waterbeheer en eigenlijk de hele voedselketen. De eenvoudige en bekende uitdagingen in de digitalisering, cyber security en een stabiel elektriciteitsnet zien we nu misschien niet als de grootste uitdagingen van deze tijd.

Ewout de Ruiter

Helderziend?

Het is toch raar gesteld in elektronicaland. Drie jaar geleden kochten wij een fraaie, platte tv waar we al heel snel verliefd op waren. Wat een beeld en wat een mogelijkheden - wat hebben we er een plezier van gehad in de tijd dat we toch de deur niet uit mochten. Echt een tv waar van we dachten er jaren plezier van te hebben. Nee dus, na drie jaar ging hij kuren vertonen.

Uitgelicht