Column & Opinie Ewout de Ruiter

Over Ewout de Ruiter

Al sinds 1985 schijft Ewout technische artikelen over elektronica, elektrotechniek en industriële automatisering. In al die jaren heeft hij voor bijna alle media uit de branche geschreven.

Sinds 2007 is Ewout hoofdredacteur bij e-totaal.

Helpt een nieuwe complottheorie?

En ineens moeten we allemaal van huis uit werken. Voor heel veel mensen een nieuwe ervaring - aan de keukentafel je offertes en rapporten maken en de verkoopgesprekken vanaf je eigen bank voeren. Geen dagelijkse file, maar ook geen gezellige collega's bij de koffiemachine. In plaats daarvan wel zeurende kinderen die geen zin in de thuisschool hebben of die je hulp vragen bij woorden met Otje-ou of Adje-au (ezelsbruggetjes die ik nog niet kende voor woorden met ou of au, maar die ik leerde van een online les voor groep 3).

Nu we dit een aantal weken zo doen, weten we ondertussen wat de voor- en nadelen zijn en kunnen we daarop onze strategie gaan bepalen voor de nieuwe 1,5-meter-maatschappij. Daar zullen we immers nog maanden mee te maken hebben. De uitgever van e-totaal heeft in ieder geval besloten om naast de papieren uitgave ook een digitale uitgave te gaan maken. De papieruitgave komt immers op kantoor en bereikt daardoor de thuis werkende medewerkers niet.
Belangrijke voorwaarden om goed thuis te kunnen werken, zijn betrouwbare internet- en telefoonverbindingen. Nu mogen we in Nederland niet klagen, maar er is wel een nieuw fenomeen, namelijk mensen die denken dat het Corona-virus iets te maken heeft met 5G. Zij geloven in een sprookje waar geen enkele wetenschappelijke basis voor is. Om hun zin door te drukken, steken ze antennemasten voor mobile telecommunicatie in brand, waarbij ze zo dom zijn dat ze niet eens weten dat we nog nergens 5G hebben. Wat ze doen is de communicatie voor veel mensen onmogelijk maken. Zelfs het C2000-netwerk van politie, brandweer en andere huldiensten worden soms deels platgelegd.
Waarom verzinnen we als techneuten niet een andere complottheorie. Eentje dat corona komt door te veel suikergebruik en door zwaarlijvigheid en dat juist elektromagnetische straling helpt. Kijk maar hoeveel vet er vrijkomt in je magnetron als je daar een kip in probeert te braden. De kip wordt daarbij niet bruin, dus krijg je van de straling geen huidkanker zoals in de zon. Wel gaan door de straling alle virusdeeltjes dood. Misschien dat dit helpt om mensen op andere gedachten te brengen zodat ze stoppen met het moedwillig vernielen van de communicatiemiddelen die we nu zo hard nodig hebben. Bijkomend voordeel – er wordt echt gezonder geleefd.