Column & Opinie Ewout de Ruiter

Over Ewout de Ruiter

Al sinds 1985 schijft Ewout technische artikelen over elektronica, elektrotechniek en industriële automatisering. In al die jaren heeft hij voor bijna alle media uit de branche geschreven.

Sinds 2007 is Ewout hoofdredacteur bij e-totaal.

Eerlijkheid duurt het langst?

Bent u iemand die die bij Albert Hejin of de Jumbo rondloopt met een scanner en meer dan nauwgezet alle boodschappen scant of probeert u langs de zelfscankassa te komen met een wagen vol terwijl u slechts een enkel pakje boter afgerekend hebt?

Ik neem aan dat u zeer zeker niet tot de laatste soort behoort. Toch zijn er mensen die elke keer opnieuw proberen om met meer de deur van de winkel uit te lopen dan ze afgerekend hebben. Winkeliers weten dat en houden daar op meerdere manieren rekening mee. Poortjes bij de ingang, camera’s en spiegels en goed personeel dat waakzaam en betrouwbaar is, zijn maar een paar preventieve maatregelen om te noemen.
Alle technische hulpmiddelen zijn over het algemeen zeer betrouwbaar, iets dat je toch niet altijd van het personeel kunt zeggen. Er zijn voorbeelden te over van personeel dat het niet zo nauw neemt met de spullen van de baas. Maar dat is nog niet alles, want onlangs hoorde ik dat er in de zorg op redelijk grote schaal gefraudeerd wordt met diploma’s. Het gaat dan om mensen die als verzorgenden en zelfs verpleegkundigen komen solliciteren met papieren die niet corresponderen met de werkelijkheid. Door de schaarste in goed opgeleide mensen, hopen ze hiermee in functies te komen waarvoor ze niet zijn opgeleid, iets dat in een aantal gevallen ook daadwerkelijk gelukt is.
Dat dit een kwalijke zaak is en mensenlevens kan kosten, moge duidelijk zijn maar het is voor de maatschappij tevens een signaal om waakzaam te zijn. Ook binnen de techniek zijn goed opgeleide mensen moeilijk te vinden en als we te maken krijgen met hetzelfde fenomeen, dan worden straks elektrische installaties aangesloten door mensen die niet opgeleid zijn, maar wel willen profiteren van het salaris van een wel geclassificeerd monteur. Wat daarvan de gevolgen kunnen zijn, hoef ik niet uit te leggen.
Ik ben blij dat ik geen HR-manager ben en moet opletten bij iedere sollicitant die zich komt melden. Ik ben te goed gelovig en voor mij geldt ‘eerlijkheid duurt het langst’. En hoe is dat met u gesteld?