oscilloscopen
6 september 2018

Leg elk detail vast tot 8 GHz

12-bits resolutie, 8 GHz bandbreedte en 5 Gpts geheugen

Van Teledyne LeCroy is onlangs een nieuwe oscilloscoop uitgekomen en wel de WavePro HD high-definition. Deze oscilloscoop met 12-bit technologie en een bandbreedte van 8 GHz levert door de hoge resolutie zeer signaalgetrouwe plaatjes bij een laag ruisniveau. Met een maximum van 5 Gpoints aan snel, responsief en gemakkelijk navigeerbaar acquisitie-geheugen zijn ook extreem fijne golfvormdetails over lange perioden vast te leggen voor analyse achteraf.

De WavePro HD 12-bit oscilloscopen zijn vooral bedoeld voor ontwikkelaars van kleine, snelle en low power mobiele en handheld apparaten, en uitgebreide high-speed embedded computersystemen alsmede datacentertechnologieën. Al deze applicaties worden gekenmerkt door analoge sensoringangen, gevoelige stroomverdelingsnetwerken (PDN’s) met lage spanningen en high-speed CPU’s en seriële data-interfaces. Dit vereist een oscilloscoop met een unieke combinatie van hoge resolutie, lage ruis, hoge bandbreedte en zeer lange opnametijden bij hoge sample rates om uitgebreide systeem-debugging mogelijk te maken.
Alle WavePro HD-oscilloscopen hebben een groot 15,6-inch 1900 x 1080-pixel capacitief aanraakscherm en een krachtige OneTouch-gebruikersinterface voor een intuïtieve, efficiënte bediening. De instrumenten zijn er in vier modellen met bandbreedtes van 2,5 GHz tot 8 GHz, alle met sample rates tot 20 GS/s.

HD4096-technologie bij 8-GHz bandbreedte
De basis van de WavePro HD is een nieuwe 8 GHz-chipset (afbeelding 1), bestaande uit een ruisarm front-end en een 12-bits ADC. Door deze chipset, die fraai geïntegreerd is op een module die zo opgebouwd is dat de hoge bandbreedte en de lage ruis gegarandeerd zijn, komt het volledige potentieel van HD4096 High Definition-technologie naar voren. Concurrerende instrumenten plaatsen een 10- of 12-bits ADC eenvoudigweg in een conventioneel 8-bits signaalpad of gebruiken softwaretechnieken om bandbreedte op te offeren voor een hogere resolutie. De HD4096-technologie van WavePro HD biedt daarentegen deze hoge resolutie en lage ruis bij de volledige bandbreedte zonder compromissen.
Afbeelding 2 toont de interne opbouw van de oscilloscoop. Te zien is dat we in feite bij het vierkanaals model te maken hebben met twee aparte tweekanaals oscilloscopen die grotendeels onafhankelijk werken. Pas bij de verwerking van de meetdata en uiteraard de triggering zien we dat de signalen samenkomen om zo tot één plaatje op het scherm te komen. Daarbij mag u natuurlijk rekenen op alle mogelijke interacties. Uitgebreide mathematische berekeningen kunnen op alle signalen losgelaten worden voor de gewenste analyses.

Meer nieuws van Electrometric
Meer nieuws over oscilloscopen
Meer nieuws over Test- en meetinstrumenten