Bedrijven

-Advertorial-

Ondersteuning en tijdsbesparing voor hardware ontwikkelaars

Naast printplaat productie en assemblage kunnen ontwikkelaars via hetzelfde online platform bij Eurocircuits ook de montage van bestukte printen in standaard behuizingen bestellen, inclusief de mechanische bewerking van deze behuizingen.

Eurocircuits biedt ontwikkelaars en PCB ontwerpers een nieuwe extra service: behuizingen. Via het bestelplatform hebben ontwikkelaars rechtstreeks toegang tot een uitgebreid programma van standaard Bopla behuizingen en kunnen zij geschikte behuizingen afzonderlijk of met printplaat en printmontage bestellen.

Behuizingen: alles uit een hand voor een snelle en efficiënte levering.
Beschikbare behuizingen omvatten: stekker behuizingen, desktop behuizingen, DIN-rail behuizingen, algemene behuizingen, draagbare behuizingen, IoT-behuizingen of behuizingen passend in het 19-inch rack van Bopla. Als klant zoek u op basis van buitenafmetingen, beschermingsklasse, materiaal of kleur. Voor elke behuizing kan men verschillende bestandsformaten downloaden. Bijvoorbeeld de contour file van de printplaat die naast de omtrek ook de bevestigingsgaten bevat. Deze file kunnen ontwerpers dan direct inlezen in hun CAD systeem en zo kostbare tijd besparen. Op verzoek bewerkt en/of bedrukt Eurocircuits de behuizingen individueel en dat allemaal in de eigen fabrieken.

Part Pre-Order: op tijd de kritische componenten in huis
Eurocircuits is gespecialiseerd in de snelle en kosteneffectieve productie en assemblage van printplaten. Snel betekent dat +/- 88 procent van alle bestellingen een doorlooptijd heeft ≤5 werkdagen. Een voorwaarde voor snelle PCB assemblage is dat de componenten beschikbaar zijn bij het begin van het productieproces. Om dit te garanderen raadt Eurocircuits de gratis Part-Pre-Order (PPO) service aan voor cruciale onderdelen. Kritische onderdelen zijn in de regel lang voor de PCB-layout klaar is in de stuklijst gedefinieerd. Waarom ze dan al niet bestellen via de PPO service? Zodra er een PPO is, begint het bestelproces. Men kan nadien nog steeds extra onderdelen toevoegen, maar bestelde onderdelen kan men niet meer verwijderen.

Snel en goedkoop: PCB-productie volgens order pooling
Eurocircuits produceert PCB’s voor prototypes en kleine series met standaard technologie in verschillende low-cost pooling services: rigid, impedantie gedefinieerd, RF en ALU core (IMS) alsmede semi-flex, allemaal volgens IPC A-600 Class II (industriestandaard). Om dit in goede banen te leiden, biedt de PCB Visualizer 980 voorgedefinieerde PCB-opbouwen en ongeveer 720 regels die een juiste keuze van technische parameters voor de PCB valideren. Vooraf ingestelde parameterwaarden helpen om de beste combinatie te kiezen betreffende hoeveelheid, doorlooptijd en prijs.

DRC en DFM tools: meteen juiste data voor productie
Het Eurocircuits online platform controleert tijdens de invoer alle gegevens voor de PCB-productie en de BOM en CPL voor de PCB-assemblage op volledigheid en maakbaarheid. De PCB Visualizer toont DRC (Design Rule Check) of DFM (Design For Manufacture) problemen die bij het analyseren van de gegevens zijn gevonden. Met intelligente hulpmiddelen kan men fouten in de lay-out direct corrigeren.

De PCBA Visualizer detecteert of de componenten fysiek met de PCB layout matchen. De software ondersteunt de correctie van component rotatie, toewijzing van polariteit of selectie van alternatieve componenten.

Het doel van de inzet van de Eurocircuits tools is om een ontwerp van industriële kwaliteit te bekomen dat van de eerste keer juist is om te produceren. Dat verkort de ontwikkelingstijd en vergemakkelijkt de overgang van prototypes naar serieproducties bij daarvoor geschikte fabrikanten. Productiedata kan men bij Eurocircuits na levering vrij downloaden.

Digitale tweeling: virtuele productie vóór bestelling
De Visualiser valideert het PCB-ontwerp, BOM en CPL-gegevens voor productie. Het stelt de ontwikkelaar deze resultaten grafisch voor, vandaar de naam Visualizer. Visualizer visualiseert de gegevens van de printplaat na productie en assemblage met elektronische componenten, een digitale tweeling van wat later komt. Geen enkele productie start zonder deze virtuele productie. Deze simulatie van de fabricage heeft enorme voordelen: Het bespaart kostbare tijd en helpt herontwerpen en verspilling te voorkomen.

Over Eurocircuits
Heeft u een betrouwbare en betaalbare single-source Europese elektronica productie partner nodig, dan is Eurocircuits met meer dan 30 jaar ervaring een uitstekende keuze.

Werken met Eurocircuits biedt u vele pooling opties, directe prijzen, gratis DRC en DFM tools, meertalige ondersteuning en snelle en betrouwbare diensten zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Eurocircuits helpt u om Right First Time for Manufacture te bereiken door middel van virtuele productie, zodat u uw projecten op tijd en binnen het budget op de markt kunt brengen.

De 500 Eurocircuits medewerkers produceren momenteel meer dan 100.000 orders per jaar, prototypes en kleine series PCB’s en assemblages, voor bijna 20.000 gebruikers die samen bestellen voor meer dan 12.000 actieve klanten.

Meer nieuws van Eurocircuits