Column & Opinie

Windhandel

Terwijl ik dit schrijf, komt er een mailtje binnen van een collega. Hij kan even niet schrijven, want hij moet dringend iets anders doen. Een wolkbreuk boven zijn woonplaats heeft er voor gezorgd dat zijn garage meer op een zwembad lijkt. En als ik naar buiten kijk, dan zie ik ook geregeld de regen met bakken naar beneden komen. Heerlijk... vakantie in eigen land, lekker thuis waar ik hoog en droog zit.

Ja, het is de vakantietijd wel. Het nieuws wordt alleen maar gevuld met ellende van het weer of rariteiten met de economie. Gaan we nu echt vooruit, zoals De Koninklijke Metaalunie onlangs wist te melden. Volgens hun gegevens vertoont de economische barometer nog altijd de stijging die is ingezet in het laatste kwartaal van 2010. Uitgaande van deze gegevens zou je blij moeten zijn, maar is dit goede nieuws niet al ingehaald? Kunnen we over een tijdje ijs uit IJsland gaan kopen in Griekenland? De toekomst zal het leren.
Eén ding staat voor mij als een paal boven water. Wij Nederlanders weten al eeuwen letterlijk het hoofd boven water te houden. Elke nieuwe situatie is een uitdaging en door gebruik te maken van deze eigenschap, kunnen we heel ver komen. Wie van ons weet nu echt eens geld te verdienen met windhandel. Regenhandel is niet moeilijk. Op een dag als vandaag kun je volgens mij goed geld verdienen met goedkope paraplus. Ga daar maar mee op de Dam staan. Menige toerist zal er eentje willen hebben.
Voor windhandel moet je iets verder denken, maar ook daar zie ik mogelijkheden. Wat dacht u van een waarschuwingssysteem voor lokaal zwaar weer. Volgens de kenners komen er nog meer buitenfestivals en met het Nederlandse weer dus nog meer tenten die bij heel slecht weer kunnen gaan vliegen. Met een goede en vooral zeer goedkope weerradar kan dan veel ellende bespaard blijven. Aan u de eer om die te gaan ontwikkelen.