Column & Opinie

Trots op de beurs Electronics & Applications!

Rond beurzen hangt de laatste jaren vaak een negatief sentiment. Hebben beurzen nog wel toekomst? Gaat alles naar online? Alleen in Duitsland vinden nog grote internationale beurzen plaats. Er zijn in Nederland ook zeker veel beurstitels verdwenen of beurzen zijn samengegaan. Ook de beurzen die door FHI georganiseerd worden WoTS en E&A waren in het verleden vele malen groter. Zo groot als vroeger gaat het in Nederland voorlopig ook niet meer worden maar bij E&A is er wel wat moois aan de hand.

Al vier edities was het aantal bezoekers en exposanten vrij stabiel te noemen. Zo’n 140 exposanten en 4.000 bezoekers. Dit jaar was de vraag zo groot dat er verhuisd is naar een grotere hal. Van 30 mei t/m 1 juni staan er meer dan 170 exposanten op de Electronics & Applications. Het aantal vierkante meters groeit nog harder.

Er is op de beurs veel te beleven: een Start-up Corner, een LoRa Wan Hackathon, de HAN Automotive laat alles zien rondom autonomous driving en ook is het wederom gelukt een LIVE Productielijn te bouwen. Op deze LIVE Productielijn wordt de beursgadget KISS LoRa geproduceerd. Deze IoT-gadget biedt diverse omgevingsvariabelen (o.a. temperatuur, vocht, licht en co2). Door de LoRa verbinding en het speciaal ontwikkelde cloudplatform (via een webapp) kun je iedere plaats, bijvoorbeeld een werkplek, continu monitoren. De gadget geeft ook aan of er LoRa bereik (The Things Network) is. KISS LoRa is gebaseerd op een Arduino en daardoor ook te koppelen aan bijvoorbeeld thermostaten met open API. Totaal worden er 2.000 gadgets geproduceerd maar wanneer u dit leest is het waarschijnlijk niet meer mogelijk een gadget te reserveren.

Iedere dag zijn er ook drie seminars die gratis te bezoeken zijn. Van diep technisch tot meer business gerelateerd. De slogan ‘Slim product, slim maken’ komt in het lezingenprogramma goed tot zijn recht. Electronics & Applications is de beurs voor engineers maar zeker ook voor innovators. Mensen die een slim product willen laten ontwikkelen.

We hopen u daar te zien en hopelijk bent u ook trots op de beurs en de deelnemende bedrijven die in Nederland en België zoveel moois (helpen te) ontwikkelen!

Zie voor meer informatie www.eabeurs.nl .

Harm Wijsman
branchemanager Industriële Elektronica