Column & Opinie Paul Petersen

Over Paul Petersen

Sinds 2000 is Paul werkzaam voor FHI, federatie van technologiebranches.

De combinatie van maatschappelijke uitdagingen met samenwerking in bedrijfsketens en het toepassen van technologie ziet hij als een voortdurende inspiratiebron.

Maak de toekomst concreet mee

'De toekomst' is eigenlijk nooit te zien, omdat alles nu plaatsvindt. Daarbij is de productie in de voedingsmiddelenindustrie anders georganiseerd dan die bij een producent van vrachtwagens. Ieder technisch vakgebied ziet daardoor een andere wereld en een andere toekomst.

Ondanks die verschillen kunt u de toekomst concreet meemaken in de World of Technology & Science 2016. Met de nadruk op Industry 4.0 demonstraties, robotica, cyber security, energy efficiency, instrumentatie en machineveiligheid geven de World of Automation en de World of Motion & Drives een duidelijke blik op uw kansen.

Bij de World of Electronics zijn de elektronicagadget, een hackathon en diverse paviljoens met ontwikkelaars, test- en meetbedrijven een sterke bron van kennis. De grote hoeveelheid aan mogelijkheden die op de technische wereld afkomt, is praktisch gemaakt in beursprojecten en seminars, zodat iedere bezoeker de gewenste informatie op de eigen manier kan organiseren.

De toegevoegde waarde in alle projecten en seminars ligt in het concreet meemaken:

1. Industry 4.0
De engineering, technologie en systemen die beschikbaar zijn, om vanuit de Cloud, ERP en MES naar de productielijn te komen, worden tastbaar in de demonstraties in een tour langs acht exposanten. Voordelen voor de industrie liggen in concrete zaken als beschikbaarheid, flexibiliteit en korte doorlooptijden. Door de demonstraties wordt de toekomst tastbaar. Concrete voorbeelden in plaats van een verhaal.

2. Development Club Paviljoen
Elektronica op maat ontwikkelen voor klantspecifieke toepassingen. Dat is waar de deelnemers aan het Development Club Paviljoen in gespecialiseerd zijn. Op de stands staan recent opgeleverde projecten waardoor de bezoeker live state of the art elektronica ziet. Rond het paviljoen staan ook andere elektronica ontwikkelaars waardoor dit gedeelte van de beurs overloopt van innovatie.

3. Machineveiligheid en robotica
De beursvloer wordt benut op de fysieke mogelijkheden. Door het jaar heen kan de bezoeker allerlei cursussen, trainingen en workshops beleven. Op de World of Technology & Science kan dat aangevuld worden met concrete demonstraties. In een tour langs acht exposanten kunt u een brede diversiteit aan machineveiligheid meemaken en op het Robotica paviljoen worden vijf robotdemo’s getoond.

De moderne thema’s rond Big Data, Internet of Things, Smart Industry, Industry 4.0, Robotica en Cyber Security komen aan de orde. De toekomst is nu. Om precies te zijn van 4 t/m 7 oktober 2016 in de Jaarbeurs Utrecht

www.wots.nl

Paul Petersen FHI, federatie van technologiebranches