Column & Opinie Paul Petersen

Over Paul Petersen

Sinds 2000 is Paul werkzaam voor FHI, federatie van technologiebranches.

De combinatie van maatschappelijke uitdagingen met samenwerking in bedrijfsketens en het toepassen van technologie ziet hij als een voortdurende inspiratiebron.

Kerncentrales, Covid-19, Semiconductors en Robotisering

Tijdens de World of Technology & Science 2022 wordt rationele en technische deskundigheid rond kerncentrales, de semiconductorindustrie, robotisering en de aanpak tijdens de Covid-19 pandemie benadrukt in vier aparte seminars.

Voor een breed technisch publiek is het interessant te weten hoe de techniek van de huidige kerncentrales werkt. Of hoe nucleaire installaties geïnspecteerd worden en hoe de toekomstige ‘Generatie 4 reactoren’ vormgegeven worden. De deskundigen presenteren de heldere kennis, om te garanderen dat installaties veilig en robuust zijn.
Zo geldt het ook voor de Covid-experts. Drie deskundigen, die een belangrijke rol hebben mogen vervullen in persoonlijke beschermingsmiddelen, testen en de ontwikkeling van vaccins, geven een nuchter beeld van de benodigde acties in die twee jaar die achter ons liggen, maar zij haken ook in op de mogelijke lessen voor de toekomst van de zorg.
In het seminar rondom robotisering wordt door een onderzoeker van MIT een presentatie verzorgd over de impact van robotica op de industrie, de economie en de arbeidsmarkt. Vanuit de WUR vertelt een onderzoeker over de lessen van de natuur. Hij gaat met name in op de griptechnologie van kikkers en wat we daardoor kunnen verbeteren met robotisering. Twee concrete voorbeelden in de industrie van Moba en Marel maken dit seminar compleet.
De inhoud van het seminar over de Impact van de semiconductor Industry is nog niet volledig afgerond. Er worden wereldspelers betrokken bij dit programma en zo gauw alles zeker is, kom ik er in deze column op terug. Ook al zijn alleen deze seminars al prachtig te noemen. Er is voor iedereen wat wils. Vanuit de vijf werelden wordt aandacht gegeven aan technologie in Industrie, Zorg en Wetenschap.
Zo gaan seminars in op Internet of Things, Autonomous Operations, Waterstof, Industrial Cyber Security, aandrijftechniek, procesoptimalisatie, voedselveiligheid, veilig werken met gevaarlijke stoffen, hardware design en user interface design. Een sterk en volledig aanbod.
U krijgt de kans om nuchtere expertise te zien, te horen en mee te maken.
Waarom is dit de inhoud van een column waard? In plaats van de dagwaarde van politieke beschouwingen of de emotionele reactie op een beladen onderwerp, geven de sprekers in de seminars een technische insteek. Met mensen, samenwerking en technologie kunnen belangrijke maatschappelijke uitdagingen worden opgelost en dat verdient een groot podium op de WoTS 2022 .

Achtergrond

Meer achtergrond