Column & Opinie Paul Petersen

Over Paul Petersen

Sinds 2000 is Paul werkzaam voor FHI, federatie van technologiebranches.

De combinatie van maatschappelijke uitdagingen met samenwerking in bedrijfsketens en het toepassen van technologie ziet hij als een voortdurende inspiratiebron.

Het is de tijd voor technologie

De huidige maatschappelijke uitdagingen zijn wat groter dan voorheen. Schaarste aan personeel, componenten, grondstoffen en allerlei apparatuur speelt sterk in bedrijfsketens. De spanning in diverse regio's in de wereld gaat samen met een zoektocht naar energie. Volgens mij is Corona nog niet helemaal uit de wereld en ervaren we in de Benelux issues met stikstof, het klimaat, waterbeheer en eigenlijk de hele voedselketen. De eenvoudige en bekende uitdagingen in de digitalisering, cyber security en een stabiel elektriciteitsnet zien we nu misschien niet als de grootste uitdagingen van deze tijd.

Het lijkt er haast op, dat er met genoegen gerapporteerd wordt over de grote verzameling aan crisissen. In mijn ogen wil de wereld met technische experts vooral problemen oplossen en kijken we met alle beschikbare technologie en deskundigheid naar mogelijkheden.

Ergo: het is de tijd voor technologie. Dat gaat samen met visie, samenwerking in de keten, betrokkenheid van professionals en menselijke kwaliteiten, natuurlijk. Dit wordt aangeboden op de World of Technology & Science, om met elkaar de uitdagingen aan te gaan.

Als we specifiek inzoomen op de World of Electronics dan wordt de kracht geboden in een elektronica gadget, seminars, exposanten en ‘the Importance of the Semiconductor Industry’.

De WoTS-parrot is sowieso leuk. Dat geldt voor alle gadgets die sinds 2007 zijn aangeboden. Het gadget neemt geluid op en kan het met ‘special effects’ afspelen. De belangrijkste boodschap zit in de enorm sterke samenwerking in de keten, om de parrot mogelijk te maken. Dat doet deze keten ook voor alle klanten in de industriële elektronica.

De seminars maken het specifiek voor uw uitdagingen. Er wordt ingegaan op maatwerk oplossingen voor Internet of Things toepassingen, speciale deskundigheid voor User Interface Design, deskundigheid voor goed hardware design en actuele uitdagingen voor Test & Measurement. De sprekers bieden kennis, inspiratie en mogelijkheden.

In de paviljoens en door de 100 exposanten in de World of Electronics wordt de technologie concreet aangeboden. Er wordt zeker al een decennium gesproken over Smart Industry. Dat steunt op de elektronica, wat door deze verzameling van bedrijven wordt geboden. In de paviljoens worden specifieke vakgebieden (zoals IoT ontwikkelingen) gebundeld.

Het vakgebied wordt met name geëerd door het seminar ‘the Importance of the Semiconductor Industry’ . Presentaties van Intel, TSMC en imec benadrukken investeringen, productie en research & development. Er wordt gesproken over het belang van digitalisering, activiteiten in Europa en de mogelijkheden van fabricagetechnologieën.

Als speciaal afgezant van de stichting Techleap.nl, een organisatie die zich inzet voor technologische startups en scaleups zal Z.K.H. Prins Constantijn van Oranje in discussie gaan met vertegenwoordigers van hightechbedrijven. Voor dit seminar kunnen 400 mensen zich aanmelden en dat is echt een uniek moment op de eerste dag van de beursweek.

Maar er is veel meer. Deskundigheid over waterstof, technische professionals die over de veiligheid van kerncentrales praten, robotisering met de kwaliteiten van boomkikkers en covid-experts die aangeven hoe ze in crisissituaties hebben gehandeld.

In deze tijd is de World of Technology & Science een bezoek meer dan waard.

Het laatste productnieuws

Compact Motion Control System

Faulhaber introduceert de kleinste geïntegreerde motion controller ter wereld. De motion controller 22xx…BX4 IMC…

Elektronisch sleutelsysteem

Euchner presenteert het elektronische sleutelsysteem EKS2. Dit product is eenvoudig te implementeren, te bedienen…

Meer productnieuws