Column & Opinie Paul Petersen

Over Paul Petersen

Sinds 2000 is Paul werkzaam voor FHI, federatie van technologiebranches.

De combinatie van maatschappelijke uitdagingen met samenwerking in bedrijfsketens en het toepassen van technologie ziet hij als een voortdurende inspiratiebron.

De grens tussen Zweden en Noorwegen

In deze corona tijden naar het buitenland gaan, het is niet geheel vanzelfsprekend. Per grens zijn er andere regels en dus heb je een redelijk dossier nodig van QR- codes, testresultaten en bewijzen. Zodat je bij de juiste grens goed voorbereid door kan rijden.

Voor onze vakantie vonden we het wat te lastig om via Denemarken naar Zweden te reizen. Onze jongste zoon heeft autistische kwaliteiten en de kans op een file voor de grens vonden we daar niet zo goed bij passen. Dus hebben we de boot van Rostock naar Trelleborg genomen.

Goed voorbereid, regels gevolgd en geen centje pijn in dit proces.

Zo’n 90 kilometer boven Karlstad begeef je je in ‘the middle of nowhere’. De Zweden zijn enorm relaxed, omdat daar gewoon geen lock-down nodig is voor sociale isolatie. Je kunt hier en daar wat desinfectie vinden, maar eigenlijk gaat alles wel zijn gangetje.

Met het nobele doel diverse DVD’s te kopen in het Zweeds en het Noors heb ik nogal wat kilometers afgelegd, om in Loppis (zo heten de kringloop winkels in Zweden) naar de juiste DVD”s zilveren schijfjes te zoeken. Onze jongste zoon wilde graag een versie van Brandweerman Sam in het Noors hebben en dus gingen we op weg naar Kongsvinger. Als je dan zo’n 140 kilometer hebt gereden en je bent niet veel auto’s tegengekomen, dan verwacht je niet al teveel problemen aan de grens.

We werden opgewacht door een militair voertuig en de vriendelijke meneer wees ons erop dat we uit een rood gebied kwamen (terwijl wij dachten uit een groen gebied te komen). De vaccinaties van de ouders waren OK, maar de jongste zoon had er eentje meer moeten hebben. Hij vroeg mij, wat ons reisdoel was en dus legde ik uit dat we ‘Brannmann Sam’ in Kongsvinger wilden kopen. Het was waar, maar het kwam vast vreemd over. Nou ja, de conclusie was dat we om mochten keren.

Het kan verkeren, zelfs als je denkt dat alles super goed is voorbereid.